Atilla Taş, gazeteciler ve parti başkanı tutuklandı

FETÖ'den mahkemeye sevk edilen Atilla Taş ile bazı gazeteciler ve parti başkanı tutuklandı.

FETÖ'nün medya yapılanması yönelik soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Atilla Taş ile gazeteciler Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen ve Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu tutuklandı.

Atilla Taş’ın mahkemede verdiği ifadede "Ben böyle bir yapılanma içinde olduklarını bilseydim, değil gazetelerinde çalışmayı, selam dahi vermezdim" dediği öğrenildi.

4 KİŞİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Abdullah Alparslan Akkuş, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz ve Ömer Şahin savcılık ifadesinden sonra serbest bırakıldı. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 8 kişiden Murat Aksoy, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Mutlu Çölgeçen tutuklandı.

Reklam
Reklam

Atilla Taş ile gazeteciler Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen ve Ulusal Parti Genel Başkanı ve Türk Solu Gazetesi yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu, "Örgüt hiyerarşisine dahil olmaksızın örgüte bilerek, isteyerek yardım etmek" iddiasıyla tutuklandı.

Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap ve Ayhan Şimşek de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Atilla Taş'ın gözaltı öncesi sosyal medyadan paylaştığı son mesajı şöyleydi;

"Benim ülkeme bir tek ihanetimi bulsunlar, kimseye bırakmam kendimi asarım! İçim rahat, başım dik,alnım açık, ister gelin alın,ya da geleyim.7 göbek araştırsalar en fazla bir Atatürkçü bulurlar, başka bir şey değil. Yaram yok ki gocunayım. Söyleyin nereye veriyoruz ifadeyi, hemen geleyim. Hakkımda gözaltı kararı olsa haber verirler herhalde, kaçak falan da değilim. Kaçacak korkacak bir şeyim de yok zaten. Yerim yurdum belli"

''BİLSEYDİM SELAM DAHİ VERMEZDİM''

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgulanan Atilla Taş, kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmedi.

İfadesinde liseyi Adana’da bitirdiğini ve ilk albümünü 1998 yılında çıkardığını belirten Taş, 2000 yılında ABD’ye gittiğini, burada New York Film Akademisi’ni bitirdikten sonra 2002 yılında Türkiye’ye döndüğünü anlattı. Türkiye’ye döndükten sonra tekrar kaset çıkardığını ancak istenilen satış rakamlarına ulaşamadığını dile getiren Taş’ın, 2005’ten sonra da kaset çıkarmayı bıraktığını ve değişik TV’lerde programlar yaptığını anlattığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

**''GAZETENİN MAGAZİN AĞIRLIKLI OLACAĞI SÖYLENDİ"

**

Sosyal medyada popüler biri olduğunu ve Twitter’de 1 milyon 600 bin takipçisi olduğunu söyleyen Taş’ın, kapatılan Meydan Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni Levent Kenez’in gazetede yazması için kendisine teklifte bulunduğunu, uzun süreden beri işsiz olduğu için de Kenez’in teklifini kabul ettiğini söylediği öğrenildi.

Taş’ın, "Levent Kenez bana ilk iş teklif ettiğinde ona Atatürkçü, laik ve demokrat biri oldumuğu ifade etmiştim. Kendisi de bana gazetenin magazin ağırlıklı olacağını söylemişti. Ben de bu sebeple kabul ettim" dediği belirtildi.

**"BİLSEYDİM, SELAM DAHİ VERMEZDİM"

**

İfadesinde FETÖ’nün hedefi ve amacı doğrultusunda herhangi bir eylemde bulunmadığını, himmet adı altında herhangi bir maddi desteği olmadığını dile getiren Taş’ın, darbe girişimine ilk tepki verenlerden biri olduğunu söylediği öğrenildi.

Taş’ın, "15 Temmuz’da evimdeydim. Darbe girişimini Twitter üzerinde öğrendim. İlk tepki veren insanlardan biriyim. Bu örgütün silahlı terör örgütü olduğu kanaatine 15 Temmuz tarihinden sonra sahip oldum. Kamuoyunun çoğunluğu da bu tarihten sonra bu örgütün silahlı terör örgütü sonucuna vardılar. Eğer bu gazetede çalıştığım için suçlu isem, benim devletim silahlı terör örgütünün gazete çıkarmasına neden izin vermiştir. Ben böyle bir yapılanma içinde olduklarını bilseydim, değil gazetelerinde çalışmayı, selam dahi vermezdim" dediği belirtildi.

Reklam
Reklam

SERBEST BIRAKILMAYI TALEP ETTİ

İfadesinde Ergenekon davasını en çok eleştirenlerden biri olduğunu vurgulayan Taş’ın, sabit ikametgah sahibi olduğunu, kaçmasının söz konusu bile olmayacağını belirterek mahkemeden salıverilmeyi talep ettiği kaydedildi.

Taş, "Örgüt hiyerarşisine dahil olmaksızın örgüte bilerek, isteyerek yardım etmek" iddiasıyla tutuklandı.

Taş, sabaha karşı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Ham Çökelek' şarkısıyla üne kavuşan 41 yaşındaki Atilla Taş, kapatılan Meydan gazetesinde yazılar yazıyordu.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Murat Çağlak tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen ve aralarında gazetecilerin de olduğu 35 kişiden 12'si gözaltına alınmıştı.

18'İ YURTDIŞINDA 23 FİRARİ

Hakkında gözaltı kararı verilen ve aralarında Ergun Babahan'ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin yurtdışında olduğu tespit edilmişti. 5 şüpheli ise aranıyor.

FİRARİ 23 ŞÜPHELİ:

Reklam
Reklam

Abdülkerim Balcı, Ali Selçuk Gültaşlı, Ali Yurttagül, Asım Yıldırım, Ayşe Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Ergun Babahan, Erhan Başyurt, Eyüp Can Sağlık, Faruk Arslan, Hasan Cücük, İbrahim Öztürk, İhsan Yılmaz, Samanyolu Tv spikeri Kemal (Kevser) Gülen, Mahmut Akpınar, M.Yavuz Baydar, Prof. Dr. Osman Özsoy, Önder Deligöz, Savaş Genç, Şemseddin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Kaya Şahin.

(AJANSLAR)

Anahtar Kelimeler: