Atina'da Powell karşıtı gösteri

ATİNA (İHA) - Atina'da yapılan 28. Yaz Olimpiyatları kapanış törenine katılmak üzere Yunanistan'a gitmesi beklenen ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın gelişinin iptal edilmesine karşın Atina sokaklarında protestolar devam ediyor.

Başkent Atina'nın Sintegma Meydanı'ndan başlayan ve Omonia Meydanı'na kadar devam eden Yunan Komünist Partisi'nin düzenlediği yürüyüşe, içlerinde savaş karşıtlarının da bulunduğu yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Ellerinde bayrak ve pankartlarla sloganlar atan protestocular, Yunan Parlamentosu ile ABD Büyükelçiliği arasında bulunan yola giremedi. Polis, protestocuların ABD Büyükelçiliği binasına yürümesini engellemek için caddeyi trafiğe kapattı.

Reklam
Reklam

Güvenlik kuvvetlerinin yoğun önlemler altında sürmesine izin verdiği gösteride protestocular; "Faşist ABD", "Katil Powell", "Powell, seni burada istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

Gösteriler sırasında protestocular, İsrail tanklarına taş atan Filistinli çocuklar ile ABD saldırıları sırasında ölen Iraklı çocukların resimlerini de taşıdı.
Bu arada, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Colin Powell'ın ziyaretinin iptal gerekçesi olarak Washington'daki yoğun programı ve Sudan'daki insani kriz gösterildi. Atina ziyaretini iptal eden ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın, Yunanistan'ı ekim ayında ziyaret edeceği belirtildi.