Atlantis uzay mekiği ay sonunda fırlatılacak

WASHINGTON (İHA) - NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilmesi ertelenen Atlantis Uzay Mekiği'nin bu ay sonunda ya da Şubat ayı başında fırlatılmaya çalışılacağını duyurdu.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi tarafından yapılan açıklamada, yakıt tanklarındaki arıza nedeniyle fırlatılması birkaç kez ertelenen mekiğin en erken 24 Ocak'ta fırlatılabileceği belirtildi. Bu arada fırlatılma işleminin Şubat ayı başına da kalabileceğini ve bu olasılığın daha fazla olduğunu kaydedildi. Atlantis Uzay Mekiği'nin hidrojen yakıt tankındaki sensörlerin arızası nedeniyle mekiğin fırlatılışı 6 ve 9 Aralık'ta ertelenmişti. Likit hidrojen tanklarındaki arızanın giderildiği belirtilirken,
Atlantis Program Müdürü Wayne Hale, "Ayın 24'ünden önce fırlatma işlemini gerçekleştirmemiz olanaksız gibi görünüyor. Takım arkadaşlarıma, tarihi olabildiğince erkene çekmelerini söyledim. Fakat yine de 2-7 Şubat tarihleri arasında fırlatma işlemini gerçekleştireceğimiz kanısındayım. Testler devam ediyor" dedi.
Öte yandan Atlantis, Uluslararası Uzay İstasyonu'na Avrupa Uzay Kurumu'nun (ESA) "Columbus" adlı bilim laboratuvarı modülünü ve bu modülü kurmak üzere 5 Amerikalı, 1 Alman ve 1 Fransız mürettebatı taşıyacak.

Reklam
Reklam