Atlar, pisti birbirine kattı

KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de örf ve adetlerini sergilemek üzere avşar aşireti düğünü yapan çiftin başına gelmeyen kalmadı. Damat ile gelini taşıyan atlar, fotoğraf makinalarının flaşlarından ürkünce ortalığı birbirine kattı. Damadı taşıyan at piste düşerken, gelinin atı ise düşme tehlikesi geçirdi.

Sümer Sosyal Tesislerde gerçekleştirilen avşar aşiretinden Muhuttin Özdemir ile Göknur Arslan çiftinin ilginç düğün törenine, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Dadaloğlu Belediye Başkanı Mehmet Zobu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayserili Sanayici ve İşadamları Derneği (KAYSİAD) Başkanı İdris Demirel, BBP İl Başkanı İsmail Topuz ve çok sayıda davetli katıldı. Örf ve adetlerini yaşatıldığı düğünde davetlileri kapıda özel kıyafetli muhafızlar karşılarken, Hacivat ve Karagöz temsili oyuncular çocuklara fıkralar anlattı. Düğünde davetlilere tatlı yapması için Osmaniye'den özel tatlı ustası getirtilirken, kazanlarda yörelerine ait yemekler pişirildi. Şehrin merkezinde köy havasının verildiği düğünde bayrak dikme, kurban kesme, yöreye ait oyunlar ve halaylar, yöre türkülerini söylenmesi ve yöreye haz ağıtlar yakıldı.

Reklam
Reklam

Düğünün en çok heyecanlı yeri ise damat ile gelinin at üzerinde seyis ekibi eşliğinde çadıra getirilmesi oldu. Damat ve gelini taşıyan atlar fotoğraf makinalarının flaşlarından ürkünce önce kaçmaya çalıştı, ardından ise damadı taşıyan at dengesini kaybederek piste yıkılırken, gelini taşıyan at ise seslerden ürkünce hem düşme tehlikesi atlattı hem de huysuzlaşarak kaçmaya çalıştı. Özdemir ve Arslan çiftinin nikahlarını Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım kıyarken, damadın nikah şahitliğini KAYSİAD Başkanı İdris Demirel, gelinin şahitliğini ise Ali Özdemir yaptı.

Nikahın kıyılmasının ardından Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım evlenme cüzdanını çifte verirken, çiftin baş harflerinin yazıldığı çember ateşlenerek düğüne renk kattı. Düğünde son olarak gelin evi olarak hazırlanan köşeye yöresel elbiseler giyen kadınlar tarafından gelinerek geline kına yakıldı. Düğün gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürerken, Kayseri'nin göbeğinde görsel bir köy düğünü böylece son buldu.