Atlas Hava Yolları uçağı kaza geçirdi

İSTANBUL (İHA) - Atlas Hava Yolları'nın İstanbul-Stutgart seferini yapan Boeing 757 tipi yolcu uçağının kalkışa hazırlanırken, ön iniş takımının sağ lastiğini döndüren bilyeler dağıldı. Büyük bir gürültüye neden olan olay sırasında, uçakta bulunan 200 yolcu büyük korku ve panik yaşadı.

İstanbul-Stutgart seferini yapan Atlas Hava Yolları uçağı, Atatürk Havalimanı'nda büyük bir tehlike atlattı. Atlas Hava Yolları'nın Boeing 757 tipi uçağı, 200 yolcusuyla birlikte kalkış için pist başına geldi. Uçak kalkış hızına erişmeden büyük bir gürültüyle sarsıldı. Yolcular büyük bir korku ve panik yaşarken, uçağın kaptan pilotu, yolculara sakin olmaları gerektiğini, seferin başka bir uçakla gerçekleştirileceğini söyledi. Yolcular, olayın uçağın tam hızını almadan önce yaşanmasının büyük bir faciayı engellediğini belirterek, "Uçakta bulunan yolculardan birçoğu korktu ama endişelenecek bir durum yoktu" dedi.

Reklam
Reklam

Atlas Hava Yolları Genel Müdürü Tuncay Doğaner, uçaktaki arızanın her zaman meydana gelebilecek bir olay olduğunu ifade ederek, "Uçak kalkışa hazırlanırken ön iniş takımının sağ lastiğini döndüren bilyeler dağılmış. Bunun için uçak hemen bakıma alındı. Yolcularımızı başka bir uçakla göndereceğiz. Uçuş emniyeti için uçağımız THY bakım hangarında kontrolden geçirilecek" dedi.