"Atlas Sirki", Sürmene'de

Türkiye’nin ilk uluslararası sirki olan "Atlas Sirki", bugünden itibaren 4 gün boyunca Trabzon'un Sürmene ilçesinde gösteri sunacak.

Türkiye’nin ilk uluslararası sirki olan "Atlas Sirki", bugünden itibaren 4 gün boyunca Trabzon'un Sürmene ilçesinde gösteri sunacak. Atlas Sirki Sanat Yönetmeni Servet Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, Atlas Sirki'nin Sürmene Belediyesi’nin katkılarıyla Sürmene’ye geldiğini ve ilçedeki Pazar yeri yakınına kurulacak 300 kişilik sirk çadırında çeşitli gösteriler sunulacağını belirtti. Sirkteki parendebazlık, ateşbazlık gibi somut olmayan kültürel miras kapsamındaki seyirlik sanatların yanı sıra palyaçolar, sihirbazlar, yüksek hava gösterileri, sevimli köpekler ve dev piton yılanlarının özellikle çocukların ve ailelerin yoğun ilgisiyle karşılaştığını söyleyen Yalçın, sirk sanatının Anadolu'nun öz kültür mirası olduğunu ifade etti. Yalçın, yok olmaya yüz tutan geleneksel seyirlik Türk sanatlarını halka tanıtmak için yola çıkan sirkin Avrupa ülkesinde çocukların gelişiminde özel bir yeri olan yeni nesil sirk sanatçıları yetiştirmeyi hedefleyen bir okul açmayı da amaçladığını da belirtti. Gösterilerine çocukları ve tüm sanatseverleri bekleyen Yalçın, gösterilerinin 22 Ağustos Perşembe gününden itibaren 4 gün boyunca 19.30, 20.30 ve 21.30 saatleri arasında yapılacağını anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: