Atlasjet Ile Iraklı Zagros Grubu Mahkemelik Oldu

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,(DHA)  ATLASJET ile Zagros grubunun Kuzey Irak merkezli kurduğu Zagrosjet’te yaşanan anlaşmazlık mahkemeye taşındı. Mahkeme, Atlasjet’in Iraklı şirketten alacaklarına

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,(DHA) ATLASJET ile Zagros grubunun Kuzey Irak merkezli kurduğu Zagrosjet’te yaşanan anlaşmazlık mahkemeye taşındı. Mahkeme, Atlasjet’in Iraklı şirketten alacaklarına karşılık el koyduğu Zagrosjet adına uçuş yapan Airbus A321 tipi uçağın Iraklı şirkete iadesine karar verdi.

Atlasjet ile Zagros Grubu arasında yaşanan anlaşmazlığın ardından Irak Sivil Havacılık otoritesi Atlasjet’in Irak’a yaptığı uçuşları durdurmuştu. Bunun üzerine alacaklarını alamadığını öne süren Atlasjet, Zagrosjet’e ait bir uçağa İstanbul Atatürk Havalimanı’nda el koydu. Şirketler arasında yaşanan anlaşmazlık üzerine Zagros Grubu konuyu mahkemeye taşıdı. Önceki gün kararını açıklayan mahkeme, uçağın Zagrosjet’e verilmesine karar verdi.

Reklam
Reklam

MAHKEMENİN YETKİSİ YOK

Atatürk Havalimanı Onur Air teknik hangarı önünde bekletilen Airbus A321 tipi uçakla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Atlasjet CEO’su Orhan Coşkun, uçağın Iraklı şirkete geri iade edilmesiyle ilgili mahkeme kararına itiraz ettiklerini açıkladı. Coşkun, “Avukatlarımız karara itiraz etti. Zannediyorum karar pazartesi günü tekrar görüşülecek. Çünkü yetkisi olmayan bir mahkemeden alınmış bir kararla işlem yapıldı şu anda. Bakırköy’deki mahkeme yetkisiz. Aramızda imzalanmış kontrat gereği, herhangi bir anlaşmazlık olduğunda Çağlayan Mahkemesi yetkili. Ancak herhalde bu hakimin gözünden kaçmış olacak ki, onlar da buna dikkat etmeden böyle bir karar vermişler diye düşünüyoruz. “

UÇAĞI KİMSE UÇURAMAZ

Atatürk Havalimanı’nda park halinde olan uçağı hiçbir otoritenin uçuramayacağının altını çizen Coşkun konuşmasında şunları söyledi: “Çünkü bu uçak 3 ayı aşkın bir süredir yerde yatıyor. Bu uçağın uçurulabilmesi için öncelikle Airbus’a sorulması gerekiyor ‘ne tür bir bakım uygulanması gerekiyor “diye. Çünkü uçak belli bir süreden daha fazla yerde uçurulmadan yatırıldığı zaman, araba gibi değil bu, üretici firmadan mutlaka bir bakım programı alınıyor. Üretici firma diyor ki ‘şunları şunları yapacaksın, ondan sonra bu uçağı uçuracaksın’. Şu anda Onur Air’deki bakım ekibi veya bir başka şirketteki bakım ekibi bu uçağa şöyle bir bakım yaparım da uçururum diyemez. Bu mutlaka Airbus’a sorulmak zorunda. Airbus’tan gelecek bakım programının uçağa uygulanması sonucunda uçak uçurulabilir. Yoksa şu anda kontağı çevirip de uçağı uçurma şansı hiç kimsede yok. Öyle bir yetki kimsede yok.”

Reklam
Reklam

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: