Atletico Madrid - Bayer Leverkusen maç özeti ve önemli anları

Atletico Madrid, penaltılarla 3-2 galip gelerek Bayer Leverkusen’i elemeyi başardı ve Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükseldi. Atletico Madrid – Bayer Leverkusen maç özeti ve önemli anları...

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Bayer Leverkusen'e deplasmanda 1-0 yenilen Atletico Madrid, normal ve uzatma süreleri 1-0 biten rövanş maçında penaltılarla 3-2 galip gelerek çeyrek finale yükseldi. Maça ilk 11'de başlayan Türk futbolcular Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak, karşılaşmanın tamamında forma giydiler.

Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş karşılaşmasında Atletico Madrid ile Bayer Leverkusen karşı karşıya geldi. Atletico Madrid – Bayer Leverkusen maçı oldukça çekişmeli geçti. Şampiyonlar Ligi rövanş maçının özeti ve önemli anları...

Reklam
Reklam

Maçın ilk tehlikeli atağı konuk ekip Bayer Leverkusen’den geldi. 10. dakikada Bellarabi’nin ceza sahasına girerken çektiği şut az farkla auta gitti.

20. dakikada Bender’in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Son Heung-Min topu iyi kontrol edemedi ve Bayer Leverkusen önemli bir fırsatı tepmiş oldu.

Maçın 27. dakikasında Atletico Madrid’in geliştirdiği bir atakta, Mario Suarez’in sol ayağı ile çektiği sert şut B.Leverkusen defansında Ömer Toprak’ın ayağına çarpıp, kaleci Leno’yu yanıltarak ağlara gitti. 1-0

31. dakikada Arda Turan’ın ara pasıyla Mandzukic kaleciyle karşı karşıya kaldı, fakat savunmanın son anda araya girmesiyle Atletico Madrid mutlak bir gol şansından oldu.

69. dakikada Griezmann’ın ortasına Arda Turan gelişine ve sert vurdu fakat top çerçeveyi bulmadı.

İlerleyen dakikalarda Atletico Madrid’in baskısı artarak sürse de İspanya temsilcisi bir türlü golü bulamadı ve maç uzatmalara gitti.

Uzatma dakikalarında da her iki takımın karşılıklı atakları skoru değiştirmeyince, çeyrek finale çıkacak takımı belirlemek için penaltı atışlarına geçildi. Bayer 04 Leverkusen’de Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak ve Kiessling, Atletico Madrid’de de Raul Garcia ve Koke penaltı atışlarını gole çeviremeyen futbolcular oldu.

Reklam
Reklam

Atletico Madrid bu sonuçla Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükseldi.

Atletico Madrid: 1 - Bayer 04 Leverkusen: 0

Stat: Vicente Calderon

Hakemler: Nicola Rizzoli, Mauro Tonolini, Lorenzo Manganelli (İtalya)

Atletico Madrid: Moya (Dk. 22 Jan Oblak), Juanfran, Miranda, Gimenez, Gamez, Koke, Mario Suarez, Cani (Dk. 46 Raul Garcia), Arda Turan, Griezmann, Mandzukic (Dk. 83 Fernando Torres)

Bayer 04 Leverkusen: Leno, Hilbert, Ömer Toprak, Spahic, Wendell, Castro, Bender (Dk. 104Papadopoulos), Bellarabi, Son Heung-Min (Dk. 77Rolfes), Hakan Çalhanoğlu, Drmic (Dk. 70 Kiessling)

Gol: Dk. 27 Mario Suarez (Atletico Madrid)