Atletizm Federasyonu'ndan Yalanlama

Atletizm Federasyonu, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) nezdinde dava...

Atletizm Federasyonu, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) nezdinde dava edildiğini öne süren haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedilirken, Türk atletizmi hakkında CAS'a taşınmış hiçbir konunun bulunmadığı kaydedildi. Federasyonun konuyu, spor kamuoyu ile paylaşmaktan kaçınmayacağı anlatılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) nezdinde dava edildiğinin öne sürüldüğünü üzülerek okumuş bulunuyoruz. Üzüntümüz, basınımızın saygın kalemlerinin, basitçe CAS’ın resmi internet sitesini ziyaret ederek ya da Federasyonumuzun yetkililerinden bilgi alarak yanlış olduğunu belirleyebilecekleri bilgilere ve bu tür yanıltıcı bilgileri kendilerine ileten kişilere itibar etmelerinden kaynaklanmaktadır.

Reklam
Reklam

Bugün itibariyle Türk atletizmi hakkında CAS’a taşınmış hiçbir konu bulunmamaktadır. Herhangi bir konunun Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından CAS’a dava edilmesi ya da üçüncü şahıs veya kurumlarca Türkiye Atletizm Federasyonu’na karşı CAS nezdinde dava açılması halinde, Federasyonumuz konuyu spor kamuoyu ile derhal paylaşmaktan kaçınmayacaktır. CAS’ın gündemindeki davalar www.tas-cas.org internet adresinden de izlenebilmektedir.

Diğer yandan, yine basınımızda hatalı olarak “takip edildikleri” şeklinde yorumlanan, gerçekte uluslararası başarıları doğrultusunda “yarışma dışı kontrol” programına dahil edilen atletlerimizin sayısının bugün itibarıyla 16 (onaltı) olduğunu bildiririz. Tüm spor dallarında var olan ve sporcuların ana şampiyonalarda elde ettikleri bireysel başarılara göre değerlendirildiği bu uygulamanın temeli, sporcuların herhangi bir zamanda kendi beyan ettikleri adreslerde ve kendi tanımladıkları saatlerde doping kontrolüne girmelerine dayanmaktadır. Bu konudaki tek arzumuz, IAAF tarafından daha çok atletimizin “yarışma dışı kontrol” programına alınması olabilir çünkü bu sadece daha çok sayıda atletimizin uluslararası başarılara ulaşması sonucunda mümkün olacaktır.

Reklam
Reklam

Söz konusu programda bugün itibariyle Rusya’dan 85, Kenya’dan 75, Etiyopya’dan 46, ABD’den 45 atlet yer almaktadır. Avrupa Şampiyonası’nda madalya sıralamasında beşinci sırayı elde etmiş olan Türkiye’den 16 atletin “yarışma dışı kontrol” programında bulunması şaşırtıcı değildir. Avrupa Şampiyonası madalya sıralamasında hemen üstümüzde yer alan Ukrayna’nın 19 atleti programa kayıtlıdır. Yarışma dışı kontrol programındaki atletlerin güncel listesi bu açıklamanın ekinde sunulmakta olup, IAAF’ın resmi internet sitesinde www.iaaf.org/antidoping/athlete/testing/index.html adresindeki sayfada izlenebilir.

Ne yazık ki, başarıların kıskanılması ve yükselen değerlerin törpülenmeye çalışılması alışılagelmiş bir durumdur. Buna karşın, atletizmimizin bu yıl Avrupa ve Olimpiyat şampiyonluklarıyla taçlanan çıkışının bazı kişileri rahatsız etmiş olması, sporseverlik ve milli değerler açısından endişe vericidir. Sporumuzu yalan bilgilerle “doping” ve “CAS” üzerinden vurmaya çalışanların, artarak devam edecek başarılarımız karşısında güçleri tükenecektir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: