Atletizmin kalbi İstanbul'da atacak

İSTANBUL (İHA) - Atletizmin dev isimleri, 19-20 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da piste çıkacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek Avrupa Milletler Kupası 1. Lig Atletizm Yarışları'nda, sporseverler çok sayıda Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonunu izleyecek. Geçen hafta 5000 metrede dünya rekoru kıran Elvan Abeylegesse'nin de koşacağı yarışlara, Türkiye'nin olimpiyatlarda madalya umudu Süreyya Ayhan Kop ise henüz hazır olmaması ve sakatlık riski nedeniyle katılmayacak.

Yarışlarla ilgili olarak bugün Akgün Oteli'nde düzenlenen basın toplantısına, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Yurdadön, Avrupa Atletizm Birliği Teknik Delegesi Anny Schmitz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ve Federasyon Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım katıldı. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Yurdadön, Atina Olimpiyatları öncesinde en büyük organizasyona hafta sonunda ev sahipliği yapacaklarını ve Türkiye'nin bu organizasyonda başarılı olacağına inandığını kaydetti. Yurdadön, "İstanbul'da başarılı olmayı istiyoruz ama asıl hedefimiz olimpiyatlarda madalyalar kazanmaktır. Bu yıl burada alacağımız sonuçlarla ligde kalacağımıza inanıyorum. Burada kötü sonuçlar alırsak üzülürüz, ancak asıl hedefimiz olan olimpiyatlardaki muhtemel bir başarısızlık kadar kahretmez. Bu yüzden olimpiyatlara daha fazla önem veriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Yarışlarda Elvan Abeylgesse'nin koşacağını, Süreyya Ayhan kop'un ise yer almayacağını kaydeden Yurdadön, "Elvan olimpiyata iki başlı periyot ile Süreyya ise tek başlı periyot ile hazırlanıyor. Biz iki teknik çalışma sistemini de onaylıyoruz. Süreyya, hafta sonunda İstanbul'da koşacak durumda, ancak 1500 metre sprint gerektiren bir yarışma. Burada yaşanacak bir sakatlık, olimpiyattaki koşusunu etkileyebilir. Bu nedenle riske girmiyoruz" diye konuştu

Avrupa Atletizm Birliği Teknik Delegesi Anny Schmitz de, hafta sonunda dünyanın en ünlü atletlerinin İstanbul'da yarışacaklarını belirterek, "Burada atletler sadece yarışmakla kalmayacak, Süper Lig'e çıkma mücadelesi de verecek. Ayrıca ligde kalmak için de çaba harcayacaklar. Türk sporseverlerini, atletizm takımlarına destek vermeye çağırıyorum" dedi. Elvan Abeylegesse'ye de övgü yağdıran Schmitz, "Kırdığı dünya rekorunu inanılmaz olarak nitelendiremeyeceğim, çünkü kırdı. Çinlilere ait bir rekoru 4 saniye farkla kırması çok önemli. Elvan, Türk atletizmine yeni bir sayfa açtı" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Avrupa Milletler Kupası 1. Lig Atletizm Yarışları'na 11 ülkeden bayanlarda ve erkeklerde toplam 500 sporcunun katılacağı açıklandı. 16 takımın mücadele edeceği yarışlarda, Slovenya'dan Merlene Ottey, Jolanda Ceplak, Alenka Bikar, İspanya'dan Jose Manuela Martinez, Reyes Estevez, Antonio Reina, David Canal, Portekiz'den Francis Obikwelu, Rui Silva, Naida Gomes, İtalya'dan Fiona May ve Manuela Levorato gibi dünyaca ünlü atletler yer alacak.

Yarışlara erkeklerde Avusturya, Finlandiya, Macaristan, Norveç, Portekiz, Slovenya, İspanya, İsviçre, bayanlarda ise Finlandiya, Macaristan, İtalya, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İsviçre ve Türkiye katılacak. 2 gün sürecek yarışlar için İstanbul'un çeşitli merkezlerinden belediye otobüs seferleri düzenleneceği de açıklandı.