Atlı Jandarma Timinin Görevi Sona Eriyor

Manavgat ilçesinde Side Jandarma Takım Komutanlığı bünyesinde oluşturulan geçici at timi, turizm sezonun sona ermesi nedeniyle bu ay sonunda bölgeden

Manavgat ilçesinde Side Jandarma Takım Komutanlığı bünyesinde oluşturulan geçici at timi, turizm sezonun sona ermesi nedeniyle bu ay sonunda bölgeden ayrılacak.

Jandarma At, Köpek, Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli 4 kişilik atlı jandarma timi, mayıs ayında bölgede hizmet vermeye başlamıştı. Jandarma timi, Manavgat'ın Side beldesinde, Sorgun Mahallesinde ve Titreyengöl bölgesinde bulunan turistik ve ormanlık bölgelerde turizm sezonu boyunca görev yaptı.

Yaz boyunca araçlı jandarma ekiplerinin giremediği bölgelerde görev yapan atlı jandarma timi, kapkaç, hırsızlık gibi asayiş olaylarına karşı kısa sürede müdahale ederken, piknik yapan vatandaşlara da ormanda ateş yakmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Reklam
Reklam

Side'nin tarihi bölgeleri ve caddelerinde görev yapan atlı jandarma timi, yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu. Atlı jandarmalar, asayiş hizmetlerin yanı sıra yabancı dil bilmelerinden dolayı turistlere yol tarif ederek yardımcı oldu.

Side'nin tarihi Apollon Tapınağı'nda atlı jandarma timi ile turistler, sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi.

Atlı Jandarma Timi, Manavgat ve Side bölgesindeki görevini ekim ayı sonunda tamamlayarak Jandarma At, Köpek, Eğitim Merkezi Komutanlığı'na dönecek.

Muhabir: Mustafa Taş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz