ATM önünde akılalmaz soygun izleyenleri dehşete düşürdü

Çin'de yaşanan olayda bir süredir polisin peşinde olduğu şebekenin yöntemini, güvenlik kamerası ele verdi. Kendilerine yüklü miktarlarda para aktaran dolandırıcıların kullandığı yöntem görenleri hayrete düşürdü.

Çin'de bir dolandırıcı şebekesinin hırsızlık yöntemi kameralara yansıyınca gerçek ortaya çıktı. Her seferinde hesaplarına para aktaran dolandırıcılar en sonunda kıskıvrak yakalandı. Üstlerinde 40'tan fazla banka kartı ile yakalanan dolandırıcıların yöntemi ise çok farklı.

Görüntülerde de görülebileceği gibi, bir kadın bankamatikten para çekerken hırsızlardan biri kadına arkadan yaklaşıyor. Kadın kart şifresini yazarken o anları arkadaki kişi kamerayla kaydediyor. Tam bu sırada yardıma gelen diğer hırsız bankamatiğin önünde duran kadına bir şeyler diyerek onun dikkatini dağıtıyor.

Reklam
Reklam

Kadın başka tarafa yöneldiği sırada arkada bulunan hırsız da kadının kartını ATM'ye uzanıp çalıyor. Çok basit gibi görülen bu yöntemle binlerce dolarlık vurgun yapan hırsızlar yakalanınca, bu yöntemleri de ortaya çıktı ve görüntüleri paylaşıldı. İfadesi alınan hırsızların tutuklandıkları bilgisi verildi.

Anahtar Kelimeler: