ATM soyguncuları özel güvenlikçi çıktı

Adana'da bir bankaya ait ATM'yi soymak isteyen 6 kişiden 2'sinin özel güvenlik görevlisi olduğu ortaya çıktı. Yakalanan zanlılardan özel güvenlik görevlileriyle birlikte 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kurban Bayramı'nın ikinci gününün gecesi D-400 Karayolu Mersin çıkışındaki Hal Müdürlüğü önündeki bir bankaya ait ATM'nin arka bölümünün patlatılarak soyulmak istenmesiyle ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yaptıkları ortak çalışma sonucu 6 kişiyi yakaladı.

Reklam
Reklam

Gözaltına alınan zanlılardan A.Ö. (30) ile N.Ç.'nin (26) özel güvenlik görevlileri olduğu belirlendi. Ayrıca özel güvenlik görevlilerinden A.Ö.'nün 14 Haziran 2008 tarihinde Türk Telekom Cemalpaşa Şubesi'nin önündeki ATM'nin soyulması olayından 20 gün önce kendi isteğiyle çalıştığı kurumun başka bir şubesine geçtiği öğrenildi.
135 bin TL çalınan Cemalpaşa Şubesi'nin önündeki ATM soygunuyla ilgili çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Özel güvenlik görevlisi N.Ç.'nin de yaz döneminde Osmaniye'ye geçici göreve gittiği ve hırsızlık çetesiyle orada tanıştığı bildirildi.

Sorgulamaları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen özel güvenlik görevlileri A.Ö. ve N.Ç. ile F.S., H.B. ve V.B.'nin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı, A.M.B.'nin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı bildirildi.

İHA