Ato Başkanı Baran’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türk milletinin 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da...

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türk milletinin 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da işgal kuvvetlerine karşı eşi görülmemiş bir mücadele verdiğini belirterek, "Geçmişte olduğu gibi bugün de devletimizi ve milletimizi hain planlar ve kirli hesaplarla bölmeye çalışan güç odakları ve ekonomik tetikçiler emellerine asla ulaşamayacaklardır" dedi.

ATO Başkanı Baran, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi dolasıyla bir mesaj yayımladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 1919 yılında başlayan istiklal mücadelesinin, 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi ile taçlandığını kaydeden Baran, "Milletimiz topyekun işgal kuvvetlerine karşı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadele verdi. Türk milleti, en zor şartlarda dahi milli ruh ve şuurla kahramanca mücadeleden vazgeçmediğini İstiklal Savaşı’nın her safhasında tüm dünyaya göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin son zamanlarda maruz kaldığı ekonomik taarruza karşı ATO olarak mücadele edeceklerini vurgulayan Baran, şunları söyledi:

"İstiklal ve istikbalimiz için ekonomimizin gücüne güç katma kararlılığımızı sürdüreceğiz. Ankara Ticaret Odası olarak her koşulda devletimizin ve milletimizin yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Bizlere bu zaferi armağan eden Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: