Ato Başkanı Bezci: “denetimler Artık Eziyet Değil Danışmanlık Hizmeti Niteliğinde”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu...

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu müfettişlerinin işyeri denetiminde yeni yaklaşımlarının denetimleri eziyet olmaktan çıkardığını belirterek, “Denetimler işyerleri için artık eziyet değil, bir nevi danışmanlık hizmeti niteliğinde” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkanlığı’nın “Çalışma Hayatındaki İş Teftişine İlişkin Yeni Yaklaşımlar” konulu toplantısı Ankara Ticaret Odası’nda dün yapıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan ATO Başkanı Bezci, teftiş sözcüğünün ilk duyulduğunda kulağa pek hoş gelmediğini ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konuda benimsediği yeni yaklaşımla denetimlerin sıkıntılı bir süreç olmaktan çıktığını anlattı. İş teftişlerinin, çalışma ortam ve koşullarını iyileştirdiği gibi çalışma barışına da katkı sağladığına dikkat çeken Bezci, “Trafik kuralları cana ve mala gelecek zararları nasıl engelliyorsa, çalışma hayatına getirilen kurallar da şirketimize, çalışanımıza dolayısıyla ülke ekonomisine gelecek zararları önlüyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bezci, yeni yönetim anlayışıyla gerçekleştirilen denetimlerin, işyeri sahiplerine mevzuatı öğrenmek, uygulamadaki eksiklikleri görmek ve onları tamamlamak için sunulan bir fırsat olduğunu dile getirdi. Bezci, sağlıklı çalışma hayatının işletmeyi ve işvereni, artından da Türkiye ekonomisin güçlü yapacağını söyledi.

İş Teftiş Ankara Grup Başkanı Erol Güner de, iş teftişlerinde cezalandırmanın değil bilgilendirme ve bilinçlendirmenin ön plana tutulduğunu söyledi. Çalışma mevzuatının uygulanıp uygulanmadığının denetlenmesinin iş barışını korumaya hizmet ettiğinin altını çizen Güner, “Ülke olarak iş kazalarında Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü durumundayız” dedi.

Bu tablonun değişmesi için işyeri çalışma koşullarının işçi sağlığı ve güvenliği açısından uygun hale getirilmesi gerektiğini belirten Güner, “Teftiş sürecinin başarıya ulaşması için her kesimin katkı sağlaması gerekiyor. Bizler iş teftişi yaparken cezalandırmayı son çare olarak görüyoruz. Birlikte iş yapma kültürünü yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: