Ato Başkanı Gençer’in Hedefi, Kalkınmış Bir Ayvalık

Önemli projelere imza atan Balıkesir’in Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, 3 Mayıs’ta yapılacak Ayvalık...

Önemli projelere imza atan Balıkesir’in Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, 3 Mayıs’ta yapılacak Ayvalık Ticaret Odası’nda, 2005 yılından bu yana yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Rahmi Gencer, ATO’nun Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklayarak, hedeflerini anlattı.

ATO Başkanlığı’nı üstlenmesinden bu yana yönetici arkadaşlarıyla ince okuyup, sık dokuyarak oldukça verimli olduğuna inandığı çalışmalara imza attıklarına dikkat çeken Gençer, 3 Mayıs’ta yapılacak genel kurulda, bir kez daha görev alması için oda ve oda meclisi üyelerinin yoğun talepleri sonucunda son kez başkanlık görevini üstlenmek istediğini vurguladı. Oda yöneticiliği ve benzeri görevlerinin en fazla üç dönem yapılması gerektiğini düşünen Gençer, “Görev heyecanı ve verimli olabilmek için en fazla üç dönem görev almanın yeterli olacağını düşünüyorum. Kanımca; geçmişte yaptıklarımızdan çok gelecekte yapacaklarımız önemlidir” dedi. Ayvalık’ta turizm ve zeytinyağı sektöründe yaşanılan ciddi sıkıntıların olduğuna dikkat çeken Rahmi Gençer, “Önümüzdeki dönem ilçemiz ekonomisinin can damarı olan bu iki sektörü canlandırabilmek için yoğun bir çaba içinde olmak istiyoruz. Bu canlandırmayı başarabildiğimiz anda ilçemiz esnafının da, tüccarının da yüzü gülecektir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ayvalık’ta artık birlikte düşünme zamanı olduğuna işaret eden Gençer, “Ayvalık’ın ortak katmanlarının ortak hareket etme zamanıdır. Gerçi ilçemizde bugüne kadar tüm katmanlar birlikte oldu ama daha fazla hedeflere beraber yürümek gerekiyor. Mesela; ilçede yaşayanlar olarak sorunlarımızın neler olduğunun tespiti ve bu sorunların çözümü için önümüzdeki dönem gerek Ayvalık Belediyesi ile gerekse ilçemizdeki diğer kurumlarla daha fazla beraberlik sağlamamız ve sorunların çözümünde alt yapıları hazırlamamız gerekiyor” diye konuştu.

“AYVALIKTA REEL İŞ YAPABİLME İMKANLARI ZORA SOKULUYOR”

Ayvalıkta yaşayanlarla, ilçeye yatırım yapmak isteyenlerin mevcut sıkıntılarının belli olduğunu vurgulayan Gençer, “Bu yüzden de öncelikle Ayvalık’ı artık ilçe merkezinin yanı sıra belde ve köylerini de kapsamış bir halde ele almak gerekiyor. Bu kapsamda da öncelikle ilçede çevreyi kirletmeyen sanayi tesislerine yer bulmak lazım. İlçemizde sanayiye ve yatırım yapmak isteyenlere yer gösterebilmemiz çok önemli. Ne yazık ki ilçemizde bir sanayi bölgesi olabilecek ve yeni istihdam alanlarının oluşabileceği alanlarımız yok. Ayvalık’ta ekonomik anlamda öncelikle bu sorunun çözümlenmesi gerekiyor. Tabiî ki bu sorunu çözmek belediyenin işidir. Ama elbette ki bu yönlendirerek hayata geçebilir. Biz bu sorunları görüyoruz. Sıkıntıları biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ayvalık’ın çevresinde, sit alanları dışında tarım alanları olarak kullanılan bölgelerinin de olduğunu hatırlatan ATO Başkanı Rahmi Gençer, “Ama bu alanların büyük bir kısmı günümüzde tarım alanları olma vasfını kaybetmiş bir haldedir. Buralarda tarıma yönelik sanayileşme yapılabilir. Şu anda bu alanlarımızda sadece depo ruhsatı alınabiliniyor. Bu yüzden de reel iş yapabilme imkanları zora sokuluyor. İşte bu yüzden de yatırımcı Ayvalık’ı tercih etmiyor. Oysa yatırımcıların ilçemizi tercih edebilmesi için birçok sebep olmasına rağmen, yatırımcılar imar planında tescillenmiş sanayi bölgesi bulamaması nedeniyle ilçemizde yatırım yapmıyor ve bu durum da ilçe ekonomisine olumsuz yansıyor. Ben bunu söylerken, ‘ilçemizde büyük yada ağır sanayiler gelmelidir’ demiyorum. Tarıma dönük sanayiler yada ilçede işkollarını geliştirmek isteyen sanayi türlerinin ilçede faaliyet gösterebileceği alanlarının açılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Ayvalık’ın turizminin özellikle yaz sezonunda trafik keşmekeşliği nedeniyle başka bir sorunun daha bulunduğunu belirten Gençer, “Bence ilçe merkezindeki çarşının yeniden planlanması gerekiyor. Araç trafik akışının planlanması gerekiyor. Artık motosikletlerin bile nereye park edebileceğini planlamak zorundayız. İlçemizi ziyaret eden turistler ve vatandaşlarımızın cadde ve sokaklarımızda daha rahat yürüyebilmeleri gerekiyor. Esnafımızın işyerlerinin tanıtımını yapmaya çalıştıkları tabelalar görüntü kirliliğini beraberinde getiriyor. Oysa dev tabelalar yerine, ilçenin tarihi dokusunu ön plana çıkarabilecek daha küçük tanıtım levhalarıyla esnafımızın ve büyük mağazalarla işyerlerinin daha çok kazanç sağlayabileceğinden hiç kuşku duymuyorum. İşte bu yüzden önümüzdeki dönem Ayvalık Ticaret Odası olarak; Ayvalık Belediyesi’ne bu tür sorunların çözümlenmesi için somut önerilerimizi daha fazla sıklıkla götüreceğiz. Önerilerimizin hayata geçirilmesi için gereken tüm desteği bugüne kadar olduğu gibi yine vereceğiz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İlçe merkezinde ekonomik canlılığın sağlanılabilmesi için Büyükşehirlerde yeni yeni başlayan ‘Çarşı Günleri’ modellerinin Ayvalık’a uyarlanabileceğini savunan ATO Başkanı Rahmi Gençer, “Esnafımızın gece saatlerinde de açık olabileceği ve halkı da o bölgelere çekebilecek, belli periyotlarla indirimli günler gibi bazı aktivitelerle, aynı saatlerde bir dizi kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılabildiği uygulamalarla dev adımlar atılabileceğine inanıyoruz” dedi. ATO’nun Ayvalık merkezi gibi Küçükköy ve Altınova beldelerinin de Ticaret Odası olduğuna dikkat çeken Gençer, “Bu yüzden de önümüzdeki dönem ilçe ve belde belediyelerimize daha fazla somut çözüm önerileri götürmeyi hedefliyoruz. Bu saydıklarım tek başına değil, ortak çalışmalarla hayat geçebilecek projelerdir. Biz ATO olarak önümüzdeki dönemde bize gelecek önerilerle ortak çalışmalar yapmaya hazırız. Ayvalık’ın ekonomik ve dolayısıyla sosyal hayatında dev hamleler atabilmek için Ben ve arkadaşlarım; Ticaret Odamızın yönetimine bir dönem daha adayız” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Önümüzdeki dönem ATO bünyesinde oluşturdukları zeytinyağı laboratuarının akreditasyonunu tamamlayıp, söz konusu laboratuarı uluslar arası bir hale getirebilmeye çalışacaklarını vurgulayan Gençer, “Bunun yanı sıra da Ayvalık Ticaret Odası üyelerinin ülke genelinde çıkartılan tüm teşviklerden yararlanabilmesini sağlamak istiyoruz. İşini geliştirmek, büyütmek isteyen yada kaynak bulmak isteyen tüm üyelerimize Türkiye’nin her yerinde nasıl bir eğitim veriliyorsa, biz burada daha iyisini verebilmek için çalışacağız. Zaten bugüne kadar da bunu yaptık. Bunların yanı sıra şeffaf yöneticiliğimizi sürdüreceğiz. Mesela bizim internet sitemizden her bize aidat ödeyen üyelerimiz yönetim olarak yaptığımız her harcamayı kuruşu kuruşuna görebilmektedir. ATO’nun parası kutsal bir paradır. Toplumun parasıdır. Biz, üyelerimizin aidatlarıyla ayakta durabilen bir kurumuz. Bu yüzden de bu paraları kullanırken her kuruşun hesabını titizlikle yaparak bu paraları kullanıyoruz” dedi.

ÜYELERİN ATO’YA DAHA FAZLA SAHİP ÇIKMASINI İSTEDİ

Reklam
Reklam

Ayvalık Ticaret Odası’nın bu yıl 90. yıldönümünü kutladığını kaydeden Rahmi Gençer, “Odamız Türkiye’nin ilk kurulan ticaret odalarından biridir. Biz bunun gururunu da yaşıyoruz. Geçmişte; Ayvalık’ın gelişmesine yön veren insanlar hep odamızda yer almışlardır. Günümüzde de bizler ilçemizin gelişmesine yön verenlerden olmaya çalışıyoruz. Bizler her türlü fikre açığız. Üyelerimizin bir sıkıntısı olduğunda elimizden geldiğince onların yanında oluyoruz. Bugüne kadar olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz” diyerek, oda üyelerinin ATO’ya daha fazla sahip çıkmalarını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: