ATO, Kredi Için Eşlerin Rızası Maddesinde Düzenleme Istedi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Borçlar Kanunu’nun bazı maddelerinin uzun vadede ekonomik ve...

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Borçlar Kanunu’nun bazı maddelerinin uzun vadede ekonomik ve sosyal krizlere yol açabileceğini belirterek, “Bu hataların ivedilikle giderilmesi için Borçlar Kanunu’nda rötuş gereklidir.” dedi.

Salih Bezci yazılı açıklama yaparak, günün ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak olan eski kanunun yerine çıkartılan Borçlar Kanunu’nun genel olarak iş alemini sevindirdiğini ancak uygulamada sıkıntı meydana getirecek bazı maddelerin düzeltilmeye muhtaç olduğunu savundu. Kanunun 584. maddesinde, "Eşlerden biri mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadıkça veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı doğmadıkça, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabilir:" şartına dikkat çeken Bezci, bu maddenin birçok ailenin huzurunu kaçıracağını ileri sürerek şunları ifade etti:

Reklam
Reklam

"İş adamımız örneğin bir banka kredisine kefil olacağı zaman, eşinin yazılı rızasını alması ticari hayatın olağan akışına uygun olmadığı gibi, işi eve taşıyarak aile içinde anlaşmazlıkların yaşanmasına da yol açacaktır. İş dünyasında pek çok tacirin eşi ticari hayattan uzaklar ve ticari refleksleri de bilmedikleri gibi kefalete de rıza göstermeyebilirler. Bu durum, iş adamlarının itibarına kadar uzanacak bir dizi sorunu beraberinde getirir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz