ATO'dan ÇUFAŞ açıklaması

ADANA (İHA) - Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, Çukurova Fuarcılık A.Ş. (ÇUFAŞ) Başkanlığı'na, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın getirilmesini mutlulukla karşıladıklarını söyledi.

Baş, 3 yıllık fuar sürecinde ortaya konulan hedeflere tüm zorlukları aşarak ulaştıklarını belirterek, karşılaştıkları tüm zorlukları özverili çalışmalarla aştıklarını ve uluslararası bir organizasyonun temellerini attıklarını kaydetti. Fuarı ulusal bir hale getirmeyi başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Baş, şunları söyledi:
"Çukurova Fuarcılık A.Ş. bizim en önemli hedeflerimizden biriydi ve bunu hayata geçirmeyi başardık.

Reklam
Reklam

Son genel kurulda da bütün dünyadaki örneklerinde olduğu gibi yönetim kurulu başkanlığı görevini Büyükşehir Belediyesi'ne devrettim. Sayın Aytaç Durak'ı kutluyor, Başkan Vekili olarak ÇUFAŞ yönetiminde kendisiyle yer almanın benim için ayrıca bir onur olduğunu vurgulamak istiyorum. Büyükşehir Belediyesi ile Adana'da kurulacak bir fuar için en ideal alanı belirledik.

Yine Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle tepeleri eriterek alt yapıyı tamamladık. Kısacası yoktan var etmenin mücadelesini verdik. Ama bu arada olumsuz eleştirilerle de karşı karşıya geldik. Eğer bu görüşleri dikkate alsaydık, şu anda gelinen noktayı bir kenara bırakın, başlangıç bile yapılamamıştı. 16 ortakla birlikte Çukurova Fuarcılık A.Ş.'yi kurduk. Her kuruma belirli oranda hisse verilerek pay ve söz sahibi olmalarını sağladık. Bu aşamada, baştan koyduğumuz hedefleri gözden geçirdiğimizde geriye; kalıcı fuar binası ile uluslararası fuar statüsünü kazanmak kalmıştı. Bu iki hedefe de ulaşmayı başardık. Son olarak ÇUFAŞ'ın Fuar Düzenleme Yetki Belgesi'ni Ankara'da Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un elinden aldık, böylelikle ÇUFAŞ'ı bir marka haline getirdik. Kısacası, 3 yıllık fuar sürecinden alnımızın akıyla çıkmayı başardık."

Reklam
Reklam

Baş, ilki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen 1. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın hayata geçmesinde Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Adana'daki işadamlarının büyük katkıları olduğunu da sözlerine ekledi.