ATO'dan dürüst olmayan üyeye ceza

ANKARA (İHA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, tüketicileri ve dürüst esnaf ile tüccarı korumak amacıyla mesleki etik ilkeleri çerçevesinde çalışmayan üyelerine disiplin cezası uygulayacaklarını bildirdi.

ATO Başkanı Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, yeni TOBB yasasının Odalara verdiği yetki çerçevesinde, meslek onuruna veya meslek düzen ve geleneklerine uymayan eylem ve davranışta bulunanlar hakkında disiplin cezası uygulanacağını, cezaların uyarma, kınama ve üyelikten ihraca kadar ağırlaştırılabileceğini bildirdi. Cezaların ilk aşamasında kınama cezası olan bir üyenin beş yıl içerisinde aynı cezayı gerektirecek yeni bir davranışta bulunması halinde, iki aydan az ve 12 aydan fazla olmamak üzere üyelikten 'geçici çıkarma' cezası olduğuna işaret eden Aygün, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Üyelikten geçici çıkarma cezası alan bir üye, üç yıl içerisinde kınama cezasını gerektirecek yeni bir davranışta bulunması halinde bu defa beş yıl için 'uzun süreli çıkarma cezası'na çarptırılacak. Bu cezaya çarptırılan üyeler, ihalelere giremeyecek ve oda sicil belgesinin ibrazı gereken hiçbir işlemi de yapamayacak".

PARA CEZASI DA VERİLEBİLECEK

Disiplin cezalarının yanı sıra, yasanın disiplin cezası gerektirecek eylemlerde bulunan üyelere para cezası da öngürdüğünü belirten Aygün, para cezası verilecek konuları ise şu şekilde sıraladı:

"Yasalara uygun olarak kayıt ve tescil işlemini yaptırmayanlara veya tescil ve ilanı gereken değişiklikleri bildirmeyenlere 40-260 milyon lira, yetkili organlarca alınan kararlara uymayanlara 100-650 milyon lira, imalatta, mal ve hizmet arzında sağlık kurallarına uymayanlara, ölçü ve tartı aletlerini hileli bir şekilde kullananlara ve hileli, karışık ya da standartlara aykırı ve kalitesi mal üretip satanlara yıllık aidatın 200 milyon-1 milyar 300 milyon lira arasında para cezası verilecek. Ayrıca aynı suçun bir yıl içerisinde her tekrarı için bu cezalar iki katına çıkarılacak".

Reklam
Reklam

Tüketici şikayetlerine ilişkin '444 0 286' numaralı ücretsiz bir hat kurduklarını ve bu hatta gelen şikayetlerin süratle sonuçlandırılacağını belirten Aygün, amaçlarının üyeleri cezalandırmak olmadığını, tüketici ile üyeler arasında köprü vazifesi üstlenerek uzlaşma içerisinde sorunların çözümüne yardımcı olmayı amaçladıklarını vurguladı. "Eğer tüketici yoksa, tüccar ve esnafta yok" diyen Aygün, "Tüketici ve insan haklarına sonuna kadar uyacağız, uyulmasını sağlayacağız" dedi.