ATO’dan, ODTÜ’ye tünel yol çağrısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, trafik yükünden dolayı ODTÜ bağlantılı ikinci bir arterin...

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, trafik yükünden dolayı ODTÜ bağlantılı ikinci bir arterin zorunlu olduğunu belirterek, “Yolun ODTÜ’den geçecek bölümüne tünel yapılabilir.” dedi.
ATO Başkanı Salih Bezci, yaptığı yazılı açıklamada; bakanlıklar, kamu kurumları ve özel kuruluşların taşınmasıyla Eskişehir Yolu çevresinde hızlı bir değişim yaşandığını belirtti. Yeni açılan yerleşim bölgeleri ve gelecek yıllarda yapılacak dev hastane ve adliyenin, bölge nüfusunun 1 milyonun üzerine çıkartacağını söyledi. Mevcut şartlarda bile trafik akışında sorun yaşanan Eskişehir Yolu’nun gelecek yıllarda araç yükünü kaldıramayacağına dikkat çeken Bezci, Eskişehir Yolu’na paralel ikinci bir ana arterin açılmasının Ankara’nın sağlıklı gelişimi için şart olduğunu ifade etti. Angora Bulvarı’nın Eskişehir Yolu’na alternatif güzergâh olabileceğini belirten Bezci, Anadolu Bulvarı-Konya Yolu ile Çetin Emeç Bulvarı-Angora Bulvarı arasında iki güzergah çizilmesi durumunda trafiğin büyük oranda rahatlayacağını kaydetti.
Anadolu Bulvarı-Konya Yolu ile Çetin Emeç Bulvarı-Angora Bulvarı bağlantıları için ODTÜ’den iki ayrı yol açılması gerektiğini hatırlatan Bezci, “Türkiye’nin Başkent’ine yakışır bir kentsel gelişim için ODTÜ’nün de destek vereceğine inanıyoruz” dedi. ODTÜ’nün arazi kaybına uğramadan, yerleşke düzeni bozulmadan da Ankara ulaşımına katkı sağlayabileceğini anlatan Bezci, yapılacak yeni arterin bu bölümü için “tünel yol” önerisinde bulundu. Bezci, "Başkentimizin gururu Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin ve dünyanın sayılı bilim yuvalarından biri. Yerleşkesi 41 milyon metrekareye yakın bir yüzölçümü üzerinde bulunuyor. Yolun ODTÜ’den geçecek bölümü, açılacak bir tünelle zemin altına alınabilir. Dünyada bunun örnekleri var. Paris’te Orly Havaalanı ve Amsterdam’da Schiphol Havaalanı bu örneklerden ikisi. Her iki hava alanında da üstte uçaklar uçarken altta arabalar yol alabiliyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz