Ato’nun Zeytinyağı Tadım Kurslarına İlgi Büyük

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ticaret Odası (ATO) tarafından geçtiğimiz ay açılan Zeytinyağı Duyusal Analiz Laboratuvarı’nda bir...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ticaret Odası (ATO) tarafından geçtiğimiz ay açılan Zeytinyağı Duyusal Analiz Laboratuvarı’nda bir günlük tadım eğitimleri başladı.

Ayvalık Ticaret Odası’nın kısa bir süre önce hizmete soktuğu yeni binada faaliyete giren laboratuvarda katılımcılara tadım kurslarını Uluslar arası Tadım Eğitim Lideri ve UZZK Yönetim Kurulu Üyesi Ümmühan Tibet veriyor. ATO Başkanı Rahmi Gençer, verdikleri kursların amacını zeytinyağı tüketicisini bilinçlendirmek olduğunu belirtirken, zeytinyağının A’dan Z’ye her yönüyle kursiyerlere anlatıldığı eğitimlere Ayvalık halkının yanı sıra yöreye tatil amaçlı gelen yerli ve yabancı turistlerinde ilgi gösterdiği gözleniyor. Haftanın üç gününde devam eden kurslarda; kursiyerlere tadım eğitimiyle, kaliteli zeytinyağının hangi özellikleri taşıdığı anlatılıyor.

Reklam
Reklam

4 saat süren Zeytinyağı Tüketici Bilinçlendirme eğitiminde, mutfakların olmazsa olmazlarından zeytinyağının herkesten farklı olarak algılanma olanağı sunuluyor. Kurs sonunda katılımcılara sertifikaları verilirken, ücretsiz kursların Ağustos ve Eylül aylarında da sürmesinin beklenildiği kaydediliyor.

ATO BAŞKANI GENÇER MEMNUN

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, 1 günlük ve toplam 4 saatlik tadım kurslarından şimdiye kadar 25 kişinin faydalandığını kaydederek, “Temel amacımız zeytinyağı tüketicisini bilinçlendirmektir. Tadım eğitimlerimize katılanların memnuniyeti en büyük mükafat olarak bize dönüyor. Ayvalıklılar ve Ayvalık’a gelen vatandaşlarımız arasında bu kurslara katılanlar, kurs sonunda marketlerin reyonlarındaki yada zeytinyağı satış noktalarında bulunan herhangi bir marka zeytinyağının kaliteli olup olmadığını çok rahat ayırt edebilmeye başlıyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: