A.TR Dolaşım Belgeleri için yeni uygulama başlıyor

A.TR Dolaşım Belgelerinin satış ve onayına ilişkin yeni uygulama usul ve esasları 2 Şubat 2009 tarihinde yürürlüğe giriyor.

Türkiye ile AB arasında yapılan tercihli ticarette kullanılan A.TR Dolaşım Belgeleri işlemlerine yönelik, Gümrük Müsteşarlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile birlik üyesi odaların yaklaşık 2 yıl süren ortak çalışmaları sonuçlandı.

TOBB'dan yapılan açıklamada, A.TR Dolaşım Belgelerinin, odalar tarafından süratli ve güvenli bir şekilde satışı, onayı ve bu işlemlerin kayıt ve takibi için ilk defa ülkemiz tarafından belgelere 'barkod' uygulanacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Söz konusu açıklamada, ayrıca uygulama usul ve esasları kapsamında, ihracatçıların A.TR Dolaşım Belgelerini odalardan satın almaları ve onaylatmaları esnasında, işlemlerin daha süratli ve hatasız yürütülebilmesi amacıyla TOBB tarafından oluşturulan otomasyon programının, 2 Şubat 2009 tarihinden itibaren odalar tarafından kullanılmaya başlanacağı anlatıldı.

Açıklamada, A.TR Dolaşım Belgeleri ile ilgili uygulama usul ve esaslarının TOBB web sitesinde detaylı olarak yer aldığı da hatırlatıldı.