Atso, 131. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor

Engellilerden oluşan Yaşam Akademi Derneği grubunun, enstrümanlar ile ritim tutup çeşitli müzikler söylediği Antalya...

Engellilerden oluşan Yaşam Akademi Derneği grubunun, enstrümanlar ile ritim tutup çeşitli müzikler söylediği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 131. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “131 yıl boyunca Antalya’nın ticaretinde, ekonomisinde ATSO’nun olmadığı çok az konu vardır. Bu şehre elektrik gelmesinde de, yol gelmesinde de, doğal gaz gelmesinde de bizim odamızın önemli katkıları bulunuyor” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 131. kuruluş yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Meclis toplantı salonunda bazı eski ve yeni yönetim kurulu üyelerinin katıldığı kutlamaya tüm engel gruplarına yönelik ritim terapi, müzik eğitimi, enstrüman öğrenimi, el sanatları, sahne görselleri, spor ve toplumsal yaşama hazırlık çalışma ve aktiviteleri gerçekleştiren Yaşam Akademi Derneği bir performans sergiledi. Eğitmenler Şelale Öncül, Ferudun Mete, Nurdan Küçükertaş ve gönüllü Yeşim Ersoy ile 15 engelli, kuruluş yıl dönümü sebebiyle, meclis toplantı salonunda enstrümanlar ile ritim tutup çeşitli müzikler söyledi. Rap yapan engelli öğrenciler, bazı meclis üyeleri ile Burdur yöresine ait bir türkü de söyledi. Ayakta alkışlanan ve iş adamları tarafından büyük beğeni toplayan performansın sonunda engelli öğrenciler, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ile birlikte bateri çaldı.

Reklam
Reklam

Bazı engelli öğrencilerin hayat hikayelerini anlatan gönüllü Yeşim Ersoy, yaşamlarını devam ettirmek adına iş adamlarından destek istedi.

GİRİŞİMCİLERİN ÖRGÜTÜYÜZ

Törenin esas anlamının, bugüne kadar ATSO’ya hizmet etmiş başkanları ve tüm üyeleri anmak olduğunu belirten ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “ATSO, Türkiye’nin en eski, en büyük, en kurumsallaşmış, en modern odalarından biriyse, bu ilk günden günümüze kadar hizmet etmiş, binlerce gönüllü Antalya işadamları sayesinde olmuştur. ATSO bütün tarihi boyunca Türk milletinin birliği ve dirliğinin savunucusu olmuştur. ATSO yine bütün tarihi boyunca çağdaş, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin savunucusu olmuştur. Odamız her sektördeki, küçük, büyük, kadın, erkek, genç, yaşlı bütün tüccar ve işadamının örgütüdür. Biz girişimcilerin örgütüyüz. Girişimciler, işadamları; Türkiye’nin evrensel değerlere sahip olmasını, dünyanın en ileri standartlarına sahip olmasını en çok savunan kesim ola gelmiştir” dedi.

“ATSO, ANTALYA’DA HER YERDE”

Reklam
Reklam

Dünya’nın artık küresel bir köy olduğunu ve bu çağda ileriye giden bütün metropol şehirlerin, yabancı sermaye çeken, yabancı şirketlerin var olduğu, yabancıların yerleştiği yerler olduğunu belirten ATSO Başkanı Budak, “Antalya inanç turizmine de spor turizmine de, eğlence turizmine de birlikte sahip olmalıdır. Bu nedenle Antalya her dönem de çağdaş ve evrensel standartlara sahip bir kent özelliğini sürdürebilmelidir. Odamız, tarihi boyunca hem Türkiye’ye hem de Antalya’nın kalkınmasına katkı sağlamaya devam ediyor. 131 yıl boyunca Antalya’nın ticaretinde, ekonomisinde ATSO’nun olmadığı çok az konu vardır. Bu şehre elektrik gelmesinde de, yol gelmesinde de, doğal gaz gelmesinde de bizim odamızın önemli katkıları bulunuyor. Kepez elektriğin kuruluşundan, Altın Portakal’a kadar hemen hemen her faaliyete ATSO katkı koymuştur. Bugün de Antalya’da 20 civarında kuruluşta temsilimiz, görevimiz veya ortaklığımız bulunmaktadır. Son 7 - 8 yılda yaptığımız yatırımlara, bugün başlattığımız ve geliştirdiğimiz projelere bakıldığında nereden nereye geldiğimiz son derece açıktır.Son beş yılda yeni binamız, kültür merkezi projemiz ve Kaleiçi Evi arka arkaya geldi. Bugün dahi yeni bazı büyük yatırımlara girebilecek duruma ulaştık. Tabii ki çok daha ileride olmamızda gerekiyor. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Çünkü Antalya’nın bir çok yatırıma şiddetle ihtiyacı var. Ama, 30 bin’in üzerinde üyemize 120 kişilik bir ekiple hizmet ediyoruz. Üstelik bu ekibin önemli kısmı sicil gibi belgeleme hizmetleriyle uğraşıyor.20 milyar dolarlık bir ekonomiye binde 1 bile olmayan bir bütçe ile hizmet vermeye gayret ediyoruz. Antalya’nın kimliğini yeniden kazanması ve ticaretin ve turizmin gelişmesi için kültür ve sanatı ilk sıraya koyduk. Bu aslında Odalar açısından çokta alışıldık bir bakış sayılmazdı. Bu yönde de çalışmalarımızı başlattık. Antalya’nın artık vizyonu belirlenmiştir. Antalya’nın kimliği tanımlanmıştır. Yani artık sorunlar herkes tarafından biliniyor, herkes çözüm yollarını da biliyor. Antalya’nın artık yol haritası da bellidir. Antalya’nın yol haritasının yanı sıra Odamızın gelecek vizyonu da kesin hatlarıyla belirlenmiştir” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

ANTALYA’NIN GELİŞİMİ

Antalya’nın EXPO 2016’yı almasına ve sadece 3 yılı kalmasına rağmen hala yeterli desteği göremediklerini belirten Budak, İstanbul 2020 Olimpiyatları ve İzmir’in aday olduğu EXPO 2020’nin hükümet tarafından daha çok gündemde tutulduğunu belirtti. Sağlıklı bir ticaret, sağlıklı bir kentleşmeyle mümkün olduğunu belirten Budak, sözlerine şöyle devam etti:

“2023’de Antalya bugünkü 20 milyar dolarlık ekonomisini en azından iki katına çıkarmalıdır. Bu mevcut yapıyla değil, her alanda kalite artışı ile mümkün olabilir. Antalya’nın tüm planları, çevre düzeni planından, Ulaşım Master’a kadar bütün planlar gözden geçirilmelidir.

Ulaşımda hızlı tren, raylı sistem, otoban bağlantıları, havalimanının aktarma merkezi olması, Serbest Bölgede ihtisas Gümrüğü kurulması, Limanda yük taşımacılığının ve kruvaziyer turizmin gelişmesi orta vadede gerçekleştirilmelidir. Kentsel Dönüşüm tek kurtuluş yoludur. Kentsel dönüşüm daha estetik bir kent, daha düzgün ulaşım, daha düzgün ticaret, daha iyi bir turizm, daha değerli bir kent yaratmalıdır. Antalya çevre dostu bir il olmalıdır. Güneş enerjisi kullanımı kamu kurumlarından başlayarak yaygınlaştırılmalıdır. Turizm, ticaret ve tarımla entegre olmalıdır. Antalya tarımı mutlaka modern bir yapıya kavuşmak zorundadır. Antalya’nın markalaşması, Antalya ticaretinin markalaşmasından, dürüst ve kaliteli ticaretten geçecektir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yedi dönem ve üzeri hizmet eden meclis üyelerinin anılarının anlatıldığı etkinlik sonunda ATSO’ya kayıtlı en eski gerçek kişi olarak kayıtlı faal 3 üye olan Mehmet Çetintaş, Hüseyin Şafak ve Mehmet Ata’ya plaket verildi. Tüzel kişilik olarak ise Hüseyin Avşaroğlu ve Mehmet Şencan ile 7 dönem ve üzeri meclis üyesi Bahattin Peker adına oğlu Bülent Peker, Enver Ak, Memduh Öz adına oğlu Şefik Öz, Mehmet Tatoğlu, Metin Çakallıklı adına Ayhan Öztürk, Metin Kasapoğlu adına oğlu Can Kasapoğlu, Ünal Berberoğlu ve Vuvudi Özen adına torunu Adnan Özen’e plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: