ATSO, Kadın Girişimciliğini Teşvik Için Yarışma Düzenliyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), kadın girişimciliğinin gelişmesini ve desteklenmesini sağlamak için ‘2013 Yılı...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), kadın girişimciliğinin gelişmesini ve desteklenmesini sağlamak için ‘2013 Yılı Antalya’nın Kadın Girişimcileri’ adıyla yarışma düzenliyor.

ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Vücudi Özen ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın, ilki geçen yıl gerçekleştirilen kadın girişimciler yarışmasının ikincisi hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi. İki kategori halinde düzenlenecek yarışmaya, il merkez ile ilçelerdeki ticaret ve sanayi odaları ile Kumluca Ticaret Borsası’ndan temin edilecek formlarla 29 Mart akşamı mesai saati sonuna kadar başvurulabilecek.

Reklam
Reklam

Seçici Kurul tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda yapılacak değerlendirme sonucu ker iki kategoride birincilere bin 500’er, ikincilere biner, üçüncülere ise 750’şer lira para ödülü verilecek. Adnan Vücudi Özen, “Bu yarışma ile fikrini sermayesiyle birleştirerek işletme kuran ve istihdam yaratan kadın girişimciler ile sermaye yetersizliğine rağmen ekonomik bir değer yaratarak ‘ev eksenli’ üretim yapan kadın girişimcilerin teşvik edilmesi ve toplumumuzdaki kadın girişimci rol modelinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.” dedi.

Işık Yargın ise geçen yıl ilki düzenlenen yarışma sayesinde Antalya’da gizli kadın girişimciler olduğunu gördüklerini belirterek, “Yarışmanın en önemli sonucu ev eksenli iş yapan, ancak bunu ticarete çevirmeyen kadınları keşfettik. Akabinde bu girişimcilerin gerçek girişimciye dönüştüğünü gördük. Bugün artık işletme sahibi oldular, kendi işlerini kurdular, hatta ihracat yapanlar var.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: