ATSO Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Çetin Osman Budak, "Ticarette ciddi bir fren var" dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Çetin Osman Budak, "Ticarette ciddi bir fren var" dedi.

ATSO Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Budak, ekonomide yavaşlama olduğunu savunarak bunun sıkıntısını küçük ve orta bütçeli işletmeler ile esnafın çektiğini söyledi.

Antalya'nın iki önemli sektörü turizm ve tarımda belirli dönemlerde yavaşlama olduğunu belirten Budak, "Antalya'da Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs bugüne kadar esnaf ve turizm açısından iyi geçmemiştir. Bunda hem turizmdeki çift haneli düşüşün etkisi vardır hem de iç piyasadaki yavaşlamanın etkisi vardır. Tarım ihracatımız dört ayda yüzde 20'ler düzeyinde düşüş göstermektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Tarım sektöründe Mayıs ayında fiyatı 5 kuruşa düşmüş ürünler olduğunu ifade eden Budak şöyle konuştu:

"Türkiye İstatistik Kurumu 40'dan fazla sebzenin fiyatını izliyor. 30'a yakın sebzede ise geçen yıla göre fiyat düşüşü görülüyor. Diyoruz ki, 'havalar kötü gitti, üretim düştü, ihracat durakladı'. Ama diğer taraftan fiyat düşüyor. Maalesef tarımda üretim planlaması yapacak, üreticiyi koruyup, destekleyecek kooperatifleri ve birlikleri geliştiremedik. Tarım sektörü komitelerinden arkadaşlarımız tarım kooperatiflerinin zor durumda, hatta borç batağında olduğunu söylüyorlar. Maalesef tarım bu kadar önem kazanırken kooperatiflerin ve birliklerin gelişmesi geri kalmıştır. Bir de son gelişmelerle ve yasayla, üreticiyi ve toptancıyı büyük marketlere iyice bağımlı hale getirdik."

Ne toz pembe ne de çok karanlık bir tablo olduğunu dile getiren Budak, "Ticarette ciddi bir fren var. Daha önce de uyarmıştım. Yatırım yaparken ciddim fizibilite çalışmaları yapmalıyız" diye konuştu.

Antalya'nın gelecek 5-10 yıl içerisinde önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacağına işaret eden Budak, EXPO 2016'nın Antalya'nın kurtuluş reçetesi olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Budak, Kaleiçi esnafının kendisine çeki düzen vermesi ve şehir içindeki ticaretin belli bir disiplin içerisinde gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayarak aksi takdirde bu durumdan kendilerinin zararlı çıkacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: