ATSO Nisan ayı meclis toplantısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye'nin önünde 2016'ya kadar EXPO kadar önemli bir organizasyon olmadığına

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye'nin önünde 2016'ya kadar EXPO kadar önemli bir organizasyon olmadığına dikkati çekti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, 2012 Mart ayı olağan meclis toplantı tutanakları okunarak imzaya açıldı. Mart ayı mizanının görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

ATSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nda 2012 Yılı Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması'nda dereceye girenlere plaket ve sertifikaları ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO Meclis Başkan Vekili Yeliz Gül Ege ve İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın tarafından verildi.

Reklam
Reklam

Yarışmada "Evde üretim yapanlar" kategorisinde, örgü oyuncaklar ile Fatma Gürses, "İşyeri açarak üretim ve ticaret yapanlar" kategorisinde de yine örgü oyuncaklarla Aynur Ejder birinci oldu.

-EXPO hazırlıkları-

Ödül töreninin ardından ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, bir haftalık Hollanda ziyaretlerinin yararlı geçtiğini ve hep birlikte Hollanda'da EXPO'nun ne olduğunu gördüklerini söyledi.

EXPO'nun Türkiye'nin bugüne kadar aldığı en büyük organizasyon olduğuna işaret eden Budak, Antalya'nın organizasyon hazırlıklarında geç kaldığını savundu. 2012'nin ardından Antalya'nın EXPO hazırlıkları içinde önünde 3 yıl kalacağını hatırlatan Budak, EXPO'nun sadece bir "çiçek dikmek meselesi" olmadığına işaret etti.

Hollanda ile Antalya kıyaslaması yapan Budak, şöyle konuştu:

"Biz yarını bile düşünemiyoruz şu anda. Antalya'da herkes birbirine girmiş durumda. Antalya'nın geleceği konuşulmak yerine başka şeyler konuşuluyor. Kavgalar yapılıyor, artık belden aşağı inmiş bir siyaset var. Burada hepimize görev düşüyor. Medyamızın da bu konularda hassas olmasını rica ediyorum. Artık Antalya konuşulmalı, artık ülke konuşulmalı. Her zamandan çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bakın Türkiye'nin önünde 2016'ya kadar bu kadar büyük bir organizasyon yok. Antalyalının haberi var mı- Yok. Bu kalkınma projesi. Sadece bahçe projesi değil, sadece 50-100 ülkenin geleceği bir proje değil. Bu bir kalkınma modeli, kalkınma projesi. Onun için buradaki yatırımlara hep beraber dikkati çekmek zorundayız. Gerçekten hızlanmak durumundayız."

Reklam
Reklam

-Çevre yolu çalışmaları-

Budak, turizm sezonunun açıldığını, ancak kent içinde halen asfalt ve kaldırım çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Bu çalışmaların hızlandırılmasını isteyen Budak, "Antalya'nın böyle bir lükse müsaade etmemesi lazım. Antalya artık sezona doğru gidiyor. Bu yüzden gece gündüz çalışılmalı. Bu işler yapılacaksa bir an önce bitirilmeli" dedi.

Caddelerin güzelleşmesini de takdirle karşıladıklarını ifade eden Budak, ardından cephe giydirmeleri yapılmasını istedi. İstanbul ve Ankara belediyelerinin benzeri uygulamalar gerçekleştirdiğini belirten Budak, Antalya'nın da bu çalışmayı gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi.

Akdeniz Bulvarı'nın boydan boya yeniden asfaltlandığını kaydeden Budak, çevre yolu konusunda ise sonuç alınamamasını eleştirdi.

Budak, şöyle konuştu:

"Çevre yolunda bildiğimiz kadarıyla kamulaştırma sorunu var. Karayoları'nın bütçesi olmadığı söyleniyordu. 12 yıldır bitirilemeyen bir yol. Mutlaka bunun bir çözümü vardır. Para yoksa dinlenme tesislerini, lojmanları satsınlar. Burası kamulaştırılacaksa kamulaştırılsın. Artık Antalya'nın başka şansı yok. Bu yolların bir an önce açılması gerekiyor. Bugün geldiğimiz noktada görüyorsunuz büyük bir sıkıntı yaşanıyor. İnşallah buna kulak açarlar ve bir an önce orası biter. Ama şu anda top nerede belli değil, birinin kucağından diğerinin kucağına... Sorumlusu şu anda yok diye biliyoruz. (Karayolları'nın parası yok) deniyor sadece onu biliyoruz."

Reklam
Reklam

-Teşvik Yasası-

Çetin Osman Budak, Cumhuriyet tarihinin en gelişmiş Teşvik Yasası üzerinde çalışıldığını kaydetti. Antalya'nın birinci bölgede olduğunu anlatan Budak, 61 endekse göre bu bölgenin seçildiğine değindi.

Burdur'un 3, Isparta'nın ise 2. bölgede yer aldığını ifade eden Budak, Burdur ile Isparta arasında bu kadar büyük bir uçurum olduğunu düşünmediğini dile getirdi. Budak, Afyonkarahisar'ın ise 4. bölge olduğunu belirterek, "Bu bölgeler arasında çok büyük oransal fark var mı, var tabi ki. 1 ile 4 arasında teşvikler anlamında çok büyük uçurum var. Kurumlar vergisi, gelirler vergisi, işveren payı, işçi payında çok büyük oran farkları var" dedi.

Budak, turizm sektörünün stratejik sektör ilan edildiğini ve 5. bölge olarak değerlendirildiğini anlattı. Çetin Osman Budak, turizm alanı olarak gösterilen bölgelerde yatırım yapanların 5. bölge teşvikinden yararlandığına işaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz