ATSO temsilciliğinden istifa eden Cihangir, Kemer'e şube istedi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) temsilciliğinden istifa eden Cihan Cihangir, ATSO’dan Kemer'e şube açmasını...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) temsilciliğinden istifa eden Cihan Cihangir, ATSO’dan Kemer'e şube açmasını istedi. İlçelerde yeni bir ticaret odası kurmanın hukuken mümkün olmadığını hatırlatan Cihangir, ancak şube kurulabileceğini hatırlattı. Şube kurulabilmesi için üye sayısının bini geçmesi gerektiğini, kendilerinin ise 4 bin üyelerinin bulunduğuna dikkat çeken Cihangir, "Gelirimiz ise yaklaşık 500-900 bin lira arasıdır. Üyelerimiz bir sicil evrakı almak için, kredi çekmek için veya yıl sonunda muhakkak Antalya’ya gitmek durumunda kalıyor. Bu durum üyelerimize yaklaşık 60 lira benzin ücreti ve 1 güne maloluyor. Biz yıllarca merkezden sicil yetkili bir memur istedik maalesef alamadık." dedi.

Reklam
Reklam

Kendileri göreve çıktıklarında denetimlerde harcırah bile alamadıklarını belirten Cihan Cihangir, merkezdekilerin ise bir bardak içkiye kaç dolar ödediğini, bir gömlek ütüsüne kaç lira ödediğini, bunları da oda bütçesinden karşıladığını öğrendiklerini iddia etti. ATSO Başkanı ve yönetimine Kemer'deki üyeleri düşünüyorlarsa buraya şube olma hakkını vermesi gerektiğine işaret eden Cihangir, "ATSO yönetiminin bir gün zenginler kulübü olmaktan çıkıp. Tacirler, sanayiciler, işadamları kulübü haline gelebilmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu..

Oda üyelerinden Erol Ayazgök ise işlemlerini Kemer'de yaptırmak istediklerini, her sorunda Antalya'ya gidip, para ve emek kaybı yaşamak istemediklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz