ATSO’da EXPO Komisyonu Kuruldu Hazırlıklar Tam Gaz Ilerliyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde oluşturulan EXPO İzleme ve Teknik Komisyonu, EXPO 2016’...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde oluşturulan EXPO İzleme ve Teknik Komisyonu, EXPO 2016’ için tüm hızıyla çalışma başlattı.

ATSO EXPO İzleme ve Teknik Komisyonu üyeleri, EXPO 2016 Antalya Ajansı’nı ziyaret etti. . Komisyon üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sekreter Selami Gülay, ülkelerin tanıtımları için en önemli organizasyonlardan birisinin EXPO olduğunu söyledi. EXPO 2016 Antalya çalışmaları hakkında komisyon üyelerine bilgi veren Gülay, bu yıl alandaki çalışmalara ağırlık verildiğini anlattı. EXPO 2016 Antalya alanının da içinde bulunduğu bölgenin taşkın riski taşıdığını kaydeden Gülay, “Bunun için öncelikle bu riskin ortadan kaldırılması gerekiyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından alana yapılacak drenaj ve sedde çalışmasına başlandı.Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılacak, Aksu ve Tehnelli Çayı Islah Çalışmasına da, Expo alanı çevresinde başladı. Yılsonuna kadar drenaj ve sedde çalışmasını bitirip, alana ağaç dikmeye başlayacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Bu yıl altyapı çalışmalarına ağırlık verildiğini belirten Günay, tanıtım kampanyasının henüz başlamadığını, yine de, yurtiçi ve yurtdışındaki tüm etkinliklere katılarak, halkın algısını yukarı çekmeye çalıştıklarını ifade etti.

EXPO 2016 Antalya’ya 100 ülke ve 30 uluslararası kuruluşun katılmasını ve 8 milyon dolayında ziyaretçi gelmesini hedeflediklerini belirten Gülay, “Bir ülke projesi olan EXPO 2016 Antalya’ya, herkesin gönül vermesi ve destek olması gerekir. Kapımız herkese açık. Her türlü projeye, öneriye açığız.” diye konuştu.

ATSO EXPO İzleme ve Teknik Komisyon Başkanı Ziya Özden Tezgel, kendilerini bilgilendirdiği için Gülay’a teşekkür etti. Tezgel, EXPO 2016 Antalya’nın başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için komisyon olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: