ATSO'dan işsizlik uyarısı

ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Zafer Ersoy, istihdam konusunda Adıyaman'da durumun kötüye gittiğini söyledi.

ATSO Başkanı Zafer Ersoy, DİE tarafından yapılan ve yüzde 14.9'luk gibi bir rakamla işsizlik konusunda ilk 10 sıraya giren Adıyaman'ı daha da kötü günler beklediğini söyledi. Başkan Ersoy, Adıyaman'ın işsizlik konusunda ilk sırada yer aldığını belirterek, "Bana göre Adıyaman işsizlik konusunda ilk ona girdiği gibi birinci sırada yerleşmiş durumdadır. Çünkü Adıyaman'da 70 bin üzerinde işsiz var ve her gün bin kişiye yakın insanımız bu işsizlik ordusuna katılmaktadır. Şuanda Adıyaman'daki insanlara işsiz demek istemiyorum, çünkü bu insanlar artık aç. Buradaki siyasilerimiz geçmişlerini gözden geçirerek daha aktif ve genel başkanın politikasından uzaklaşıp kentin yerel sorununa eğilmesi gerekiyor. Aktif yöneticiler bir sanayicinin önündeki engelleri sıfıra indirilmelidir" dedi.

Reklam
Reklam

Ersoy, kentte acil olarak sanayinin hızlandırılarak geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu kente sanayinin hemen geliştirilebilmesi için ortak sermayelerin birleşerek üretime katkıda bulunması gerekiyor. Bu sermaye birliklerinin oluşturulması için bir akraba bağı olması gerekmiyor. Örneğin Toyota ve Sabancı'nın işbirliği örnek alınarak, bu tür ortaklıklar küçük sermayeler ile de yapılabilir. Ben buradan yatırım için birikimleri olan arkadaşlara sesleniyorum. Buradaki binlerce insana iş vermek zorundayız. Aksi halde şeytanlar bu işsiz insanlarımıza iş vermeye hazır" şeklinde konuştu.