Atso’nun 'hızlı Tren' Kampanyasına Bölgelerden Destek

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) yürüttüğü Hızlı Tren kampanyasına Isparta ve Burdur’dan destek geldi.Antalya...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) yürüttüğü Hızlı Tren kampanyasına Isparta ve Burdur’dan destek geldi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri çıktıkları bölge turunda Hızlı Tren İmza Kampanyası’na Burdur ve Ispartalı iş adamlarından büyük destek gördüler.

Heyet ilk olarak Burdur Valisi Nurettin Yılmaz’ı ziyaret etti. Görüş sırasında konuşma yapan Vali Yılmaz, ziyaretten memnun olduğunu ve artık mülki sınırların bir anlamı kalmadığını bildirdi. Antalya, Burdur ve Isparta’nın tek bir şehir konumuna geldiğini kaydeden Vali Yılmaz “Antalya’da Burdur nüfusuna yakın Burdurlu yaşıyor. Hem sivil toplumda, hem ticarette Burdurlular çok etkili. Bu nedenle kentler arasında bir ayrım gözetmiyorum” dedi. Vali Yılmaz Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) sayesinde üç il arasında ilişkilerin güçlendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Yıllarca Burdur için “Antalya’nın arka bahçesi” benzetmesinin yapıldığını belirten ATSO Başkanı Çetin Osman Budak “Bu çok yanlış. Antalya turizmdeki gelişmeye paralel son yıllarda çok öne çıktı. Ama bizim hedefimiz başta turizm ve tarım olmak üzere her alanda bölge illerinin birbiriyle entegre olması. BAKA’nın katkısı ile bu entegrasyon hızlandı. Artık bölge ekonomisini geliştirecek ortak projelere ağırlık vereceğiz” dedi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ise Burdur, Isparta ve Antalya ekonomilerinin birlikte hareket ederek daha da güçleneceğini bildirdi.

Çandır, “Organize tarım bölgelerini birlikte harekete geçirmeliyiz. Demiryolunun bölge olarak birlikte seslendirilmesi ve iyi bir kamuoyu yaratılması lazım.Batı Akdeniz’de ticareti geliştirmek için birlikte çalışmamız lazım.”

Burdur’da ziyaretlerini devam ettiren ATSO ve ATB heyeti daha sonra Isparta’ya giderek Isparta Valisi Memduh Oğuz’a ziyaret etti. Ziyaretten beraberlik mesajını aldığını söyleyen Vali Oğuz “Bölgeyi içine alan ziyaretler anlamlı ve önemli. 25 yıl önce Burdur valisiydim. Her üç ilinde farklı özellikleri var. Bunlar birbirimizi güçlendiren özellikler” dedi. Isparta’nın tek başına dünya gül yağı üretiminin yüzde 65’ini ürettiğini anlatan Vali Oğuz, önümüzdeki dönemde de tarımsal araştırmaların merkezi olması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

ATSO Başkanı Budak ise konuşmasında Batı Akdeniz’i tek bir il gibi gördüklerini söyledi ve, tüm bölgeyi tek bir destinasyon olarak tanıtmak amacı ile kurulan Antalya Tanıtım AŞ’nin 35 ülkede yürüttüğü çalışmalarında sadece Antalya’yı değil, Burdur ve Isparta’nın tarihi ve doğal güzelliklerini de 4 ayrı dilde tanıttığını kaydetti.

Heyetin görüşlerini devam ettirirken Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ve Borsa Başkanları da “Hızlı Tren” kampanyasına imza atarak “destekliyoruz” mesajı verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: