ATTİD, Termal Otellere Üç Yıl Içinde Bin 500 Kalifiye Eleman Yetiştirecek

Afyon Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) üç yıl içinde bin 500 kişiyi kalifiye...

Afyon Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) üç yıl içinde bin 500 kişiyi kalifiye hale getirerek sektöre kazandırmayı hedefliyor. Dernek, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile ilk etapta 500 kişilik meslek edindirme kursu açmak için önümüzdeki ay protokol imzalayacak. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ)de eğitim desteği vereceği kursiyerler, pratiklerini otellerde uygulamalı yapacak.

Türkiye’nin termal başkenti Afyonkarahisar’da şu anda 8 tane 5 yıldızlı otel bulunuyor. 180 milyon dolarlık ve 3 bin 800 yatak kapasiteli üç otelin iki yılda tamamlanmasıyla sektörün en az bin 500 kalifiye elemana ihtiyacı olacağı belirtiliyor.

Reklam
Reklam

ATTİD Başkanı Ali Acar, şu anda otellerin en az 250 kalifiye personele ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Acar, “Bunun için biz bu oteller açılıncaya kadar yılda en 500 kişiyi kurslardan geçirerek vasıflı hale getirebilmeliyiz. Çeşitli branşlardaki kurslarımız yazılı, sözlü ve uygulamalı olacak. Pratik kısmında da otellerde bire bir uygulamalı eğitim alacaklar. Sertifikayı alırken bilinçli almış olacaklar. Üniversiteden destek alacağız. Bu insanlarımız kurslar sayesinde aldıkları sertifikalarla sadece Afyonkarahisar’da değil Türkiye’nin her yerinde iş bulabilirler.” dedi.

"YÜZDE 25’İ YABANCI DİL BİLMELİ"

Zafer Havalimanı’nın açılmasının ardından ilerleyen yıllarda yurt dışından da turistlerin Afyonkarahisar’a geleceğini belirten Acar, bu nedenle turizm sektöründe çalışan personelin en az yüzde 25’inin de yabancı dil bilmesi gerektiğini anlattı. Acar, “Turistlerin karşılanması, onlara yol gösterilmesi, serviste yardımcı olunması gerekiyor. Yoksa otelde bir tane dil bilen personel kaç kişiye yetişecektir. Ben benim dilimi bilmediğim bir yere gittiğim zaman o insanla anlaşamadığım bir yerde konaklar mıyım?" diye sordu. Yakın zamanda bir protokol imzalayacaklarını belirten Acar, 500 kişilik meslek edindirme kursunu bitirenlerin otellerde istihdam edileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Ali Acar, bir şehrin marka olabilmesi için bütün kesimlerin elinin taşın altına koyması gerektiğini ifade ederek, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin turizm sektörüne yönelik desteklerini takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç da gençlere seslenerek projeye başvuru yapmalarını istedi. Eğitimli insanların aldıkları kurslarla vasıflı hale geleceğini belirten Ünlüyalvaç, aynı zamanda şehre gelen misafirlerin çok daha iyi hizmet almasına vesile olacaklarını kaydetti. Bu alanda işe başlama oranını yüzde yüz olarak hedeflediklerini ifade eden Ünlüyalvaç, “Otellerimiz var bunun yanında devre mülklerimiz var. Dolayısıyla nitelikli eleman eksiğimiz çoktur. Bu mesleklerde eleman bulunamamaktadır. Kursiyerlerimize cep harçlığı ve sigorta desteği vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: