Attila Durak "ebru" Fotoğraf Gösterisi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde BODFAD Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından sunulan fotoğraf gösterisi beğeniyle izlendi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde BODFAD Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından sunulan fotoğraf gösterisi beğeniyle izlendi.

BODFAD Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği Mayıs ayındaki ilk konuğu Attila Durak "Ebru" isimli gösterisiyle Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleşti. Gösteri nin sloganı ise "Sadece bir Türkiye var, siz hangisini biliyorsunuz?" oldu.

Fotoğraf sunumunda kısa bir konuşma yapan Attila Durak "Ebru" projesi değişik kültürleri yansıttığını belirterek "Bu fotoğraf dizisi, insanların değişik kültürel kimliklerden doğan farklılıklarını yansıtırken, insan olmamızdan gelen bir ortak bağı da paylaşmakta olduğumuzu anlatmak amacıyla çekildi. Bunu yaparken Ebru'nun söze döktüğümüzde hepimize çok basit ve aşikar gelen bir mesajı vurgulamasını istedim. Bu fotoğraflar, bir tanesi hariç, birer insan portresidir; neşelendiğinde gülen, hüzünlendiğinde ağlayan, seven, sevilen, yaşamını sürdürmek için çalışan, umutları, kaygıları ve düşleri olan insanların portreleri… Ve konusu insan değil bir çocuk mezarı olan tek fotoğrafımın söylemek istediği gibi, er ya da geç, ölümlülüğe boyun eğmek zorunda olan insanların fotoğrafları Fotoğraflarda belki de o kadar aşikar olmayan bir unsur daha var. Etnik, dinsel ve "ırk"sal ayrımlar üzerine kurulu bir dünyada kültürel kimlik tanımlayan bir tek sözcük bile bazen büyük çatışmaların habercisi olabiliyor. Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi, bu topraklarda da yakın ve uzak tarih, bizleri birbirimize benzer kılan bütün ortak özelliklerden -insanlığımızdan- arındıran, farklılığın bir ilgi ve merak unsuru değil, şiddet unsuru olduğu süreçleri içinde barındırıyor. Fotoğraflara yansıyan öyküler, benzerliklerin ve birlikte yaşamanın olduğu kadar, bu tür deneyimlerin de taşıyıcısı durumundalar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: