Attila Özdemiroğlu hayatını kaybetti

Bir süredir kanserle mücadele eden ünlü müzisyen Attila Özdemiroğlu hayatını kaybetti.

Özdemiroğlu'nun Gayrettepe’deki Florence Nightingale Hastanesi’nde saat 09.30'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Bu sabah hayatını kaybeden 73 yaşındaki Attila Özdemiroğlu'nun ölümü sanat dünyasını yasa boğdu.

Aykut Gürel kişisel sosyla medya hesabından; "Hocam, ağabeyim, tanıdığım en zarif insan Attila Özdemiroğlu. Mekanın cennet olsun. çok üzgünüm." dedi.

Ferhat Göçer de üzüntüsünü soyal medya hesabından: Değerli müzik adamı... Üstadım, ağabeyim #atillaözdemiroğlu vefat etti.... Çok üzgünüm ... Allah'tan rahmet diliyorum... Başımız sağolsun" sözleriyle dile getirdi.

Reklam
Reklam

ALMANYA'DA TEDAVİ GÖRDÜ

Özdemiroğlu, geçen yıl Aralık ayına kadar kemoterapi ve radyoterapi görmüştü.

Daha sonra bu tedavilerin yan etkilerinin önüne geçmek için Almanya'ya giden sanatçı, "Dendtritik hücre tedavisi" gördü.

Geçen mart ayında katıldığı bir televizyon programında iki kür gördüğü tedavinin ardından kendisini daha iyi hissettiğini ifade eden Attila Özdemiroğlu, iki ayın sonunda 80 kiloya çıktığını anlatmıştı.

Attila Özdemiroğlu kimdir?

5 Ocak 1943 tarihinde Ankara'da doğan Özdemiroğlu, uzun yıllardır müzik dünyasında besteci ve aranjör olarak çalıştı.

Türkiye'nin en ünlü isimlerinin birlikte çalıştığı Özdemiroğlu, 7 Altın Portakal Ödülü sahibidir. 1995 yılında Hepgül Hepbir ile evlenen ve dört çocuk babası olan ünlü sanatçının müziğe ilgisi çocuk yaşta müzik aletleri çalmasıyla başladı ve Ankara Atatürk Lisesi'nde öğrenciyken müzik topluluklarına ve etkinliklere katıldı.

Atilla Özdemiroğlu ve film oyuncusu Aysel Tanju

1966 yılında Durul Gence 5 orkestrasına giren Özdemiroğlu, bundan sonra da çeşitli orkestralarda görev aldı.

Reklam
Reklam

1975 yılından itibaren 7 kere Eurovision için Türkiye'yi temsil eden bestelere imza atan Özdemiroğlu, tiyatro oyunlarında ve bir sürü filmde de görev aldı.

Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası Kahvaltıda

SOSYAL MEDYADA YAS VAR