AÜ kimya laboratuvarları yenilendi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü Araştırma Laboratuvarları yenilendi. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurullah...

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü Araştırma Laboratuvarları yenilendi. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurullah Saraçoğlu; analitik, anorganik, biyokimya, fizikokimya ve organik kimya ana bilim dalarına sahip Fen Fakültesi’nin önemli çalışmalar yürüttüğünü söyledi.
Törende konuşan Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurullah Saraçoğlu, bölümde 18 profesör, 10 doçent ve 10 yardımcı doçent olmak üzere 38 öğretim üyesi olduğunu belirterek, “346 lisans, 210 lisansüstü eğitim-öğretim gören öğrencimiz bulunuyor. Bölümümüzde ortalama yılda 80 bilimsel makale üretilirken her yıl ulusal ve uluslararası bilimsel kongrelere çok sayıda katılım gerçekleşmektedir. Ayrıca, önemli kongrelerin organizasyonları da bölümümüz tarafından gerçekleştirilmiştir. Yine bölümümüzde çok sayıda TÜBİTAK ve BAP projeleri yürütülürken, DPT ve SAN-TEZ projeleri de yürütülmektedir.” dedi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet koçak ise Fen Fakültesi’nden beklentilerinin yüksek olduğunu ifade ederek, “Bundan dolayı üniversitemiz, laboratuvar ve altyapı bakımından tamamen yenilendi. Kimya bölümümüz Türkiye’de olduğu kadar uluslararasında da biliniyor. Fen fakültemizde araştırmalara yön veren, gerek yerel gerekse uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalarının daha da aratacağını biliyoruz.” diye konuştu.
Rektör Koçak, daha sonra eski Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ila birlikte laboratuvarların açılışını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz