Aü Mevlana Değişim Programı Uygulanmasında Öncü

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Türkiye’nin yükseköğretimde küresel bir değişim programı olan ve...

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Türkiye’nin yükseköğretimde küresel bir değişim programı olan ve ilk defa 2013-2014 yılında başlayacak olan Mevlana Değişim Programı’nda Akdeniz Üniversitesi’nin programın uygulanmasında öncü üniversiteler arasında yer aldığını belirti.

Rektör Kurtcephe, Mevlana Değişim Programı’nın diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsayan ve yükseköğretimin giderek küreselleşen akademik ruhuna uygun bir şekilde öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçladığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Akdeniz Üniversitesi olarak programın uygulanmasına büyük önem verdiklerini belirten

Rektör Kurtcephe, 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren Amerikan ve Japon üniversiteleri başta olmak üzere dünyanın değişik bölgelerindeki üniversitelerden öğrenci ve öğretim elemanı değişiminde bulunacaklarını söyledi.

“Böylece Mevlana Değişim Programı, Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararasılaşma ve bir dünya üniversitesi vizyonuna ciddi katkılar yapacağını inanıyorum” diyen Rektör Kurtcephe Mevlana Değişim Programı’nın Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından başarılı bir şekilde yürütülmesi nedeniyle AÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan ve ekibine de teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: