Aü Öğretim Üyeleri Derneği'nden Protesto

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı...

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz'ın 3 ay süreli geçici görevle Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Mediko-Sosyal Merkezi'ne atanmasını protesto etti.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Hilmi Uysal, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok önünde, Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz'ın 29 Ocak'tan itibaren, üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Mediko-Sosyal Merkezi'nde 3 ay süreyle görevlendirildiği söyledi. Prof. Dr. Ertan Yılmaz'ın atama kararından kendisinin bilgisi ve onayı olmadığını hatırlatan Prof.Dr. Uysal, yeni görevlendirmeyi mantıklı bulmadıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Yöneticilerin niyetlerini ve neyi amaçladıklarını bilemediklerini ifade eden Prof.Dr. Uysal, “Üniversitemiz, fakültemiz için bunun nedenini sormak ve öğrenmek, yapılan yanlışlığı kendilerine anlatabilmek için dekanlığımızla görüşmek istiyoruz. Rektörümüzle görüşmek istiyoruz. Yöneticilerimizin sesimize kulak vermesini diliyorum. Böylesi görevlendirme ve atamaların fakülte ve hastane içindeki güven ve huzur ortamını zedeleyecek Prof.Dr. Ertan Yılmaz'ın da bulunduğu yüzlerce öğretim üyesi ve kurucu hocalarımızın didinerek çalıştığı bin bir çaba ve emekle oluşturulan fakültemizi, hastanemiz kaybedecek, hastalarımız kaybedecek. Bu sorumluluğun altından kalkılamayacaktır" diye konuştu.

Prof.Dr. Uysal dernek üyeleri ile Prof. Dr. Ertan Yılmaz’ın yanında olduklarını sözlerine ekledi.

Dernek üyeleri, basın açıklamasının ardından yaptıkları alkışlı protesto sonrası Prof. Dr. Ertan Yılmaz'ı ziyaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: