Aü Türk Ve Alman Dostluk Festivali’ne Katılıyor

Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan ebru eserler, 13-15 Temmuz tarihleri arasında Nürnberg’te düzenlenecek olan Türk ve Alman...

Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan ebru eserler, 13-15 Temmuz tarihleri arasında Nürnberg’te düzenlenecek olan Türk ve Alman Dostluk Festivali’nde sergilenecek.

Kuzey Bavyera Türk Veliler Derneği’nin öncülüğünde bu yıl beşincisi düzenlenen Türk-Alman Dostluk Festivali’ne Akdeniz Üniversitesi de katkı veriyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı etkinlik 13 Temmuz’da Bayernstrasse’deki halk festivali meydanında açılacak. Festival çerçevesinde düzenlenen ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları Yrd. Doç. Şemsettin Dağlı, Okutman Nurhan Karataş ve Öğretim Görevlisi M. Ali Eroğlu’nun toplam 30 ebru eserinden oluşan sergi de aynı saatlerde kapılarını Nürnbergli sanatseverlere açıyor.

Reklam
Reklam

Türk-Alman Dostluk Festivali’nin ikinci gününde ise Türk ve Alman sanatseverlere ebru yapma fırsatı da verilecek. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Şemsettin Dağlı tarafından yürütülecek ebru atölye çalışmasında, ziyaretçiler kendi istedikleri resimleri “su üzerine” yapacaklar. Atölye çalışmasını yönetecek Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Dağlı, tüm malzemelerin Türkiye’den götürüleceğini ve Nürnberg’te daha çok Türk-Alman dostluk motiflerinin işleneceğini söyledi.

Programa katılan AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen, bu yıl 30 bin ziyaretçinin beklendiği Nürnberg programında Akdeniz Üniversitesi’nin bir standla tanıtılacağını söyledi. Önümüzdeki öğretim yılında da yurtdışı faaliyetlerinin sürdürüleceğini duyuran Doç. Dr. Erol Esen, AKVAM’ın 10. kuruluş yılı olan 2013 yılında kardeş şehir Nürnberg’le daha kapsamlı bir program planladıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: