AÜ’de Anayasa Sürecinde Kimlik Ve Vatandaşlık Konusu Tartışıldı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Toplumsal Araştırma ve Uygulama Merkezi, yeni anayasa hazırlanması sürecinde vatandaşlık ve kimlik...

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Toplumsal Araştırma ve Uygulama Merkezi, yeni anayasa hazırlanması sürecinde vatandaşlık ve kimlik konusunu ele aldı. Bu kapsamda “Anayasa Sürecinde Vatandaşlık ve Kimlik” konulu bir panel düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Bayram Kaçmazoğlu, Prof. Dr. Tevfik Gülsoy ve Prof. Dr. Fazlı Polat’ın panelist olarak katıldığı toplantıda geçmişten bugüne kimlik uygulamaları konuşuldu. Kaçmazoğlu, kimlikle ilgili tartışmaların geçmişte yaşandığını ve tartışılmaya devam edeceğini söyledi. Toplumun kültürü içerisinde yer alan en önemli referanslardan birinin dini kimlik olduğunu belirten Polat, anlama krizi yaşayan insanların bir şeyle özdeşlik kurmasında dinin hayati bir yerinin bulunduğunu kaydetti. Diğer panelist Gülsoy, Osmanlıdan beri dine bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyanların kanun önünde eşit olduğunu ve bu kimliği taşıyan herkesin eşit muamele gördüğünü ifade etti.

Reklam
Reklam

AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, Toplumsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yıldız Akpolat, Mühendislik Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Remzi Şahin ise panele izleyici olarak katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: