AÜ'de "İnovasyon Ve Girişimcilik" Konferansı

Teknoloji, İnovasyon ve Strateji Uzmanı Tara Lemmey, Anadolu Üniversite'nde (AÜ) "İnovasyon ve Girişimcilik" konulu bir konferans verdi.

Teknoloji, İnovasyon ve Strateji Uzmanı Tara Lemmey, Anadolu Üniversite'nde (AÜ) "İnovasyon ve Girişimcilik" konulu bir konferans verdi.

Lemmey, AÜ Girişimcilik Eğitim ve Araştırma Birimi tarafından Salon 2009 da düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Yaklaşık 1 haftadır Türkiye'de olduğunu ve bu süre zarfı içinde birçok girişimciyle tanıştığını anlatan Lemmey, "Çok büyük bir şevkle çalışmalarını yürüten ve 'bu ziyareti iyi ki yaptım' dedirten girişimciler Türkiye'de mevcut" dedi.

Reklam
Reklam

Lemmey, ABD'de Silikon Vadisi'nde, paraya gerek olmadığını, bir işin fikrin olduğu andan itibaren başladığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Silikon Vadisi'nde bir işin başlaması için aklınıza gelen fikri bilgisayarınıza aktarıyor olmanız yeterli. Bunun için paraya ya da hukuki bir yapıya ihtiyacınız yok. Silikon Vadisi'ndeki pek çok girişimci işine, evindeki mutfağında, arabasının içinde yada bir kafe de başlamıştır. Ben 10 dan fazla şirket kurdum ve hiç birine yatırımla başlamadım. Sizin büyük fikirlere ihtiyacınız var, büyük fikirler gelecekte neyin mümkün olduğunu düşünür."

Lemmey daha sonra bugün kadar yaptığı işlerden bahsedip, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Muhabir: Fatih Doğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: