Aü’de Mezuniyet Coşkusu

Anadolu Üniversitesi’nde (AÜ) 5 bin 200 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşarken, mezuniyet törenine öğrencilerin Taksim Gezi...

Anadolu Üniversitesi’nde (AÜ) 5 bin 200 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşarken, mezuniyet törenine öğrencilerin Taksim Gezi Parkı eylemlerine renkli görüntülerle destek vermesi damga vurdu.

Atatürk Stadyumu’nda yapılan mezuniyet törenine, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın, öğretim görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Aydın ve öğretim elemanlarının yürüyüşüyle başlayan tören, öğrencilerin yürüyüşüyle devam etti. Öğrenciler, yürüyüşleri esnasında açtıkları pankartlarla Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek verirken, maketten yaptıkları Fikri Olanlara Müdahale Aracı (FOMA) da dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Törenin açılışında konuşan Rektör Davut Aydın, mezun öğrencileri hayata yeni değerler katmaya, fark oluşturmaya, insanlığa ve ülkeye yarar sağlamaya uğurladıklarını söyledi. Aydın, Anadolu Üniversitesi mezunlarının hayata hazırlıklı olduklarını da ifade ederek, öğrencilerin bundan sonraki hayatlarının başarılarla geçeceğinden emin olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından öğrencilere temsili diplomaları Rektör Aydın ve öğretim elemanları tarafından verildi. Daha sonra öğrenciler büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlatarak, mezun olmanın tadını çıkarttılar.

Gecenin sonunda sahneye çıkan ünlü sanatçı Sertap Erener ise, seslendirdiği şarkılarla öğrencilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: