AÜ'de spor şenlikleri ve uluslarası basketbol turnuvası başladı

Atatürk Üniversitesi (AÜ)’nin kuruluşunun 55. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen Spor Şenlikleri ve Uluslar arası Basketbol Turnuvası...

Atatürk Üniversitesi (AÜ)’nin kuruluşunun 55. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen Spor Şenlikleri ve Uluslar arası Basketbol Turnuvası başladı. Turnuvanın açılışında konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, sporun ruh ve beden sağlığını sağlama yanında toplumsal dayanışmayı da sağlayarak barışa katkı sunduğunu ifade etti.

AÜ Sağlık-Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 55. Yıl Spor Şenlikleri ve Uluslar arası Basketbol Turnuvası, AÜ Spor Salonu’nda başladı. Erzurum Bar Ekibi ile İzmir Zeybek Ekibi’nin gösterileriyle başlayan şenlikler kapsamında fakülte ve yüksekokullar arasında basketbol, bowling, futbol, masa tenisi, satranç, tenis ve voleybol turnuvaları düzenlenirken, uluslar arası basketbol turnuvasına ise Nahçıvan Devlet Üniversitesi, Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi, Urumiye Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi takımları katıldı.

Reklam
Reklam

Açılışta konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, yurt içi ve dışından takımları Erzurum’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Sporun insanlara sadece beden ve ruh sağlığını sağlama yanında toplumsal dayanışmayı da sağlayıp barışa katkı sunduğunu ifade eden Rektör Koçak, turnuvanın hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra organizasyona katkılarından dolayı AÜ Spor Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Suphi Özçomak tarafından Rektör Koçak’a plaket verildi.

Açılış töreninin ardından yapılan karşılaşmada Gürcistan Tiflis Devlet Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi takımını 96-66 yendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: