Audi Q3 RS Konsept Pekin Yolunda

Tasarımı ve ileri mühendisliği aynı potada eriten Audi, görünüşe göre BMW’nin agresif karakteri ve Mercedes’in gösterişinden gözlerimizi alıp dikkatleri üzerinde toplamaya niyetli.

Bunun için en uygun yer ise, gerek Çinli gerek Avrupalı üreticilerin konseptlerini sergilediği Pekin Oromobil Fuarı olarak seçilmiş.

Her ne kadar ‘konsept’ damgasına sahip olsa da üretim bantlarında yerini almak için uygun vakti kollayan bir araç olan Q3 RS, herhangi bir aksilik olmazsa bir yıl içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulabilir. Daha geniş tabanlı ve şişkin tekerleklerin üzerine oturan Q3 RS’in şasesi, güncel versiyona göre 25 mm daha alçakta konumlandırılmış. Bu modifikasyonlar araca şüphesiz daha iyi bir yol tutuş ve sürüş karakteri kazandıracaktır. Sportif ögeler elbette bunlarla sınırlı değil. Hatta kaputun altında yatan güçlü motor bile alüminyum ve karbon fiber aksesuarlarla bezenmiş. Bu demektir ki araca sadece dışarıdan baktığınızda değil, kaputu kaldırıp silecek suyunu tamamlarken de hayran kalacaksınız. Motor demişken, 2.5 litrelik 5 silindirli motor markanın diğer spor modeli TT RS’ten alınmış. 360 beygir gücündeki bu motor, aracı 0′dan 100 km hıza taşımak için sadece 5.2 saniyeye ihtiyaç duyuyor ki bu değer bu cüssedeki bir araç için fazlasıyla ilgi çekici.

Reklam
Reklam

[**

**](http://www.scroll.com.tr/75981/audi-q3-rs-konsept-pekin-yolunda/)