Av. Abdulhamit Dursun'dan "mavi Marmara" Açıklaması

Adıyaman Hukukçular Derneği Başkanı Av. Abdulhamit Dursun, Mavi Marmara Davası ile ilgili yaptığı açıklamada, İsrail...

Adıyaman Hukukçular Derneği Başkanı Av. Abdulhamit Dursun, Mavi Marmara Davası ile ilgili yaptığı açıklamada, İsrail Devleti’nin en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini kaydetti.

Av. Abdulhamit Dursun, İsrail donanmasının müdahale ettiği Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden, yaralanan ve zarar görenlerin açtığı davanın görülmesine başlandığını söyleyerek, "İstediğimiz suçu işleriz, kimse bize hesap soramaz diyen İsrail’in yanıldığını gösteren ilk ve tarihi bir dava olacağı kanaati ve inancındayız. Mavi Marmara'da İsrail'in elinde olmayan çok önemli bir silah vardı, o da vicdandı. İsrail bütün silahları ile saldırdı ancak vicdanı ele geçiremedi ve bu vicdansızlığın cezasını bu dava ile çekeceği kanaatindeyiz. Bu dava, Gazze ve bütün mazlum coğrafyalar için her şeylerini arkada bırakarak yollara düşenlerin davasıdır. Bizler bu davanın her aşamasına destek verdiğimizi belirtmek ister ve davanın neticesinde terörist İsrail Devleti'nin en ağır biçimde cezalandırılarak tüm dünyaya bu şekilde gerçek yüzünü ve kimliğini ispatlayacağına olan inancımızı belirtmek isteriz. Bu vesileyle Türkiye’deki bütün sivil toplum kuruluşlarının bu dava süresince gereken hassasiyeti göstermesini temenni ederiz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: