Av Denetiminde Bıldırcın Sesi Çıkaran 17 Cihaza El Konuldu

Durmuş SEVİNDİK/ZONGLUDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta, avlanmada kullanılması yasak olan 17 bıldırcın sesi çıkaran elektronik cihaz ele geçirildi. Zonguldak Doğa Koruma ve Milli

Durmuş SEVİNDİK/ZONGLUDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta, avlanmada kullanılması yasak olan 17 bıldırcın sesi çıkaran elektronik cihaz ele geçirildi.
Zonguldak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen Eylül ve Ekim aylarında yaptıkları kaçak avcı denetiminde bıldırcın sesi çıkaran elektronik cihazlar ele geçirildi. Yapılan araştırmalara rağmen cihazları kullanan avcılar bulanamadı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Sezgin Örmeci, Zonguldak'ın avcılık açısından oldukça zengin olduğunu söyledi. Örmeci, belgesi ve izni olanların, avlanma günlerinde, limitleri aşmadan ve ava açık türleri avlama koşuluyla hareket edebileceklerini belirterek, şöyle dedi:
"Yöremizde bu dönemde bıldırcın avı yoğun. Çünkü Eylül ve Ekim aylarında bıldırcın göçü söz konusu. Usulüyle avlananların yanı sıra avlanma belgesi ve izni olmadan ya da usulsüz avlanan avcılar var. Elektronik cihaz kullanmak da usulsüz avlanmaya giriyor. Avcılar, bıldırcın sesi çıkaran cihazları, akü yardımıyla çalıştırıyor. Hoparlörden çıkan ses, çevredeki bıldırcınların o bölgede toplanmasını sağlıyor. Bu avlanma türü hem etik değil hem de bıldırcın türünün azalmasına neden oluyor. Biz de bu tür avlanmalara karşı denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Eylül-Ekim döneminde il genelinde 17 elektronik ses cihazı ele geçirildi."
Örmeci, yakalanmaları durumunda avcılara, avlanmada yasak olan cihaz kullandıkları gerekçesiyle 260 lira para cezası uygulanacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: