Avanos’da “roger Garaundy’i Anlamak” Konulu Söyleşi

Yazar Cemal Aydın, Avanos-Kızılırmak 4. Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü Fransız...

Yazar Cemal Aydın, Avanos-Kızılırmak 4. Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü Fransız filozof, yazar ve siyasetçi iken Müslüman olan ünlü düşünür “Roger Garaudy’i Anlamak” konulu söyleşiye katıldı.

Avanos Belediyes Toplantı Salonunda gerçekleştirilen söyleyişe Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa Körükcü, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yazar Cemal Aydın “Roger Garaudy’i Anlamak” konulu söyleşisinde katılımcılara Roger Garaudy'nin hayatına, felsefe alanındaki çalışmalarına, Müslüman olmadan önceki çalışmalarına, siyasi alanda marksist fikir akımlarından etkilendiği ve ölüm cezasına çarptırıldığı dönemlere, Müslüman olmasına ve Müslüman olduktan sonraki hayatına bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Söyleşinin son bölümünde dinleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Aydın’a günün anısına üzerinde Avanos manzarası ve konuk yazarın resminin bulunduğu, Avanos tabağı hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: