Avatar'ın galası Londra'da yapıldı

Sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmi, tüm dünyanın merakla beklediği ve sinemada çığır açacak olan 'Avatar'ın dünya galası yapıldı.

Londra Odeon Sineması'nda yönetmen James Cameron ve filmin yıldızları Sigourney Weaver, Sam Worthington, Zoe Saldana Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Michelle Rodriguez, Stephen Lang ve daha başka birçok yıldızın katılımıyla gerçekleşti. İlk gösterim sonrasında katılımcıların hepsi filmden büyülenmiş halde çıktıklarını ve daha önce eşi benzeri görülmemiş nitelikte bir film izlemiş olduklarını belirttiler.

Yabancı kaynaklarda ve film eleştiri sitelerinde tam not alan film için The Hollywood Reporter yazarları Cameron'ı "King of the World" (Dünya'nın Kralı) ilan ederken Empire dergisi de Avatar için "5 Stars" yorumunda bulundu.

Reklam
Reklam

Avatar'ın beyaz perde ile buluşma yolculuğunda, James Cameron'ın sadece ve sadece içgüdülerine güvenerek davrandığı zamanlar olduğu belirtildi. Araştırmacı kişiliğinin de etkisiyle Kanada'da geçen gençlik yıllarını bu filmin hayaliyle kapladığını belirten Cameron, 12 yıl içerisinde 6 büyük sualtı keşfine çıkarak Oscar'lı film "Titanik"i ortaya çıkardı. Yönetmen'Titanik' ile En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülü de dahil olmak üzere 11 ayrı Oscar ödülü kazanmış ve göz dolduran özel efektleri ile En İyi Efekt ödülü alarak bu alanda da başarısını kanıtlamıştı.

Titanik'in de çok öncesinde de Cameron ekranda yeni görsellikler yaratma konusunda bir itibar kazanmıştı. Terminatör'ün (1984) çarpıcı görüntülerini, Aliens/Yaratık'ın (1986) gerçekçi ve korkutucu predatörlerini de sinema dünyasına kazandıran Cameron, sonrasında çektiği sualtı bilim-kurgu filmi Abyss (1989), ile iki büyük tutkusu olan film yapımı ve sualtı keşfini bir araya getirmişti.

3 boyutlu sinemada çığır açacak film, dünyada ve Türkiye'de 3D sinemaların yanısıra 35mm film formatında dublajlı ve altyazılı seçenekleriyle de birçok salonda gösterilecek. Filmin konusu Na'vi adlı yok olmak üzere olan bir halkın yaşadığı Pandora adlı gezegende geçiyor. Yarı-felçli bir savaş gazisi olan Jake Sully, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan, barış ve doğa ile örtülü bir çevrede yaşayan Na'vi halkının arasına gönderilir. Askeri bir şirket uzaktaki bu gezegeni ve barındırdığı kaynaklaro incelemek üzere AVATAR adlı bir program oluşturmuştur. Bu program ile insanlar genetic mühendislik sonucu yarı insan yarı Na'vi haline getirilir ve misyoner olarak Pandora'ya gönderilirler.

Reklam
Reklam