Avcı: Emniyet Müdürlüğü hizmet binasıyla ilgili son kararı belediyeler verecek

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, uçakların iniş ve kalkış güzergahında olduğu gerekçesiyle yapımı durdurulan 14...

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, uçakların iniş ve kalkış güzergahında olduğu gerekçesiyle yapımı durdurulan 14 katlı Emniyet Müdürlüğü hizmet binası inşaatıyla ilgili son kararı belediyelerin vereceğini söyledi.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Avcı, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Seyhan Belediyesi tarafından mühürlenen tartışmalı binaya ilişkin açıklamalarda bulunan Avcı, “İnşaat halindeki yapı şu anda İl Özel İdaresi’nin. Bitişi sonrası yapılacak ‘tespitle’ Emniyet Müdürlüğü’ne verilecek.” dedi.
Bina ruhsatının 2001 yılında alındığını hatırlatan Avcı, emniyetin 17 farklı yerdeki hizmet binasını 3 yerde toplamayı planladığını belirtti. Belediye encümeninin vereceği kararı beklediklerine işaret eden Avcı, “Söz konusu hatta 57 sorunlu bina mevcut. En son emniyetin binası yapılmış. İnşaatın altı veya iki katının yıkılması halinde tüm birimleri üç noktaya toplamamız imkansız hale gelir. İstenen amaca cevap veremeyeceği için burası bizim 18. hizmet binamız haline gelir. Ama mevzuat ne derse o olur. Binanın üzerine çıkıp eylem yapacak değiliz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

AYTAÇ DURAK DA İFADE VERECEK
Adana Büyükşehir Belediyesi’nde “ihalelere fesat karıştırdıkları” iddiasıyla gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen zanlılarla ilgili ise Avcı, operasyonun 3 müfettişin raporları doğrultusunda gerçekleştiğine dikkat çekti. 70 ihale dosyasının soruşturulduğunu bildiren Avcı, Özel Yetkili Mahkeme’nin dosya kapsamında 24 kişiden 17’sinin gözaltına alındığını hatırlattı.
Avcı, soru bir soru üzerine görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın da savcılıkta ifadeye çağrıldığını açıkladı.
ÇGC Başkanı Esendemir muhabirlik yıllarından bu yana tanıdığı Avcı’nın Adana’ya güzel hizmetler yapacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz