Avcı, İddialara Cevap Verdi

Eski Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, 10 yıllık aidat gelirinin 6,5 milyon TL değil,...

Eski Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, 10 yıllık aidat gelirinin 6,5 milyon TL değil, 3 milyon 872 bin TL olduğunu açıkladı.

Necat Avcı, Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt’ün yaptığı açıklamalara cevap verdi. Düzenlediği basın toplantısında, iddialara cevap veren Avcı, “İdari dava konusu olan ve mahkeme süreci devam eden TZOB tarafında kapatılan Ordu Ziraat Odası’nı yeniden kurmakla görevlendirilen Uğur Cörüt, oda başkanlığına seçilmesinin hemen sonrasında aceleci ve acemi şekilde yaptığı ilk basın açıklamasında Ordu Ziraat Odası’nın son 10 yılında oda meclisi ve oda yönetim kurullarında görev alan yöneticileri hedef alan, doğru olmayan, meslek odası başkanı sorumluluğundan ve ahlakından uzak asılsız iddialarda bulunmuştur” dedi.

Reklam
Reklam

“Yapılan açıklama da son 10 yılda 6,5 milyon TL aidat tahsilatı yapılmasına rağmen odanın vergi SSK ve ticari borçlarının olduğu iddialarında bulunulmuş, bilançoların içeriği incelenmeden odanın ticari faaliyetlerden zarar ettiği izlenimi yaratılmak istenmiştir” diyen Eski Başkan Avcı, “Basın bülteninde odanın 450 bin lira borcu olmasına karşılık 700 bin lira değerinde arsa ve binasının olduğu bilgisine yer verilerek odanın 250 bin lira net varlığı olduğu, başkada bir varlığı olmadığı izlenimi verilmek istenmiştir. Seçim mazbatasının üzerindeki mühür kurumadan 1 gün içinde odanın son 10 yılını değerlendirmeye tabi tutarak sonuçlar çıkarması ve koltuğuna oturduğu ilk gün basınla paylaşma ihtiyacı duyması sorgulanması gereken bir durumdur. Kendisinin hazırlamadığı açıkça ortada olan ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik yanlış ve kasıtlı bilgileri içeren bu bülteni eline verenler kimlerdir?” şeklinde konuştu.

Hesap vermekten çekinmeyen, gönüllü olarak denetlenmeyi talep edecek kadar yaptıkları işlerden emin olan bir ekip olduklarını belirten Avcı, “Bir ekip ruhuyla görev yaptığımız tüm işlemlerde açık olduk. Denetlenmekten ve sorgulanmaktan hiçbir zaman çekinmedik. Unutulmasın ki her yönüyle denetlenmek için oda meclisi kararıyla 19 Aralık 2012 tarihinde Ordu Valiliği’ne resmi başvuruda bulunmuş bir oda meclisiyiz. Hesabını anlı açık şekilde veremeyeceğimiz tek bir yıl yoktur. 2003 yılından bugüne Ordu Ziraat Odası’nın kat ettiği mesafe, tüm üreticilerimizin ve Ordu halkının gözü önünde cereyan etmiştir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“Son 10 yılda 3 milyon 872 bin TL aidat geliri elde edilmiştir. Uğur Cörüt, 6,5 milyon TL yalanını açıklamalıdır” diyen Avcı şöyle konuştu: “Uğur Cörüt basın açıklamasında 10 yılda toplanan 6,5 milyon aidat gelirinin hesabını soruyor. Ayrıca 6,5 milyon liraya nasıl ulaştığını da açıklıyor. ‘Yılda 650 milyon olduğuna göre 10 yılda 6,5 milyon liraya tekabül ettiği gayet açıktır’ diyor. Bu hesabı ilkokuldaki çocuk bile yapmaz. 2003 yılında da 2012 yılında da odanın aidat gelirinin aynı olduğunu ya hesap kitap bilmeyenler ya da eline verileni incelemeden, doğruluğunu araştırmadan basın bülteni diye okuyanlar söyleyebilir. Ordu Ziraat Odası’nın 2003 yılında 156 bin TL, 2004 yılında 225 bin TL, 2005 yılında 345 bin TL, 2006 yılında 295 bin TL, 2007 yılında 155 bin TL, 2008 yılında 238 bin TL, 2009 yılında 665 bin TL, 2010 yılında 585 bin TL, 2011 yılında 574 bin TL ve 2012 yılında 643 bin TL olmak üzere aidat gelirlerinin son 10 yıl toplamı 3 milyon 872 bin TL’dir.”

Ordu Ziraat Odası’nın SGK, vergi borcu olmadığının altını çizen Avcı şöyle devam etti: “Son 10 yılda personel ücreti ve kıdem tazminatı olarak 1 milyon 440 bin TL ödenmiştir. Odanın kapatıldığı 07 Ocak 2013 tarihi İtibariyle odanın vergi ve sigorta borcu olmadığı gibi banka hesaplarında 363 bin TL parası mevcuttur. Odanın 340 bin TL ticari borcu olduğunu söylenmiş, 1 milyon 349 bin TL tutarında odanın ticari mal stoku ve alacakları bilinçli olarak gizlenmiş, demirbaşları tam yansıtılmamıştır.”

Reklam
Reklam

Necat Avcı, “Uğur Cörüt bu beyanlarından dolayı son 10 yılda Ordu Ziraat Odası’nda görev yapan oda meclisleri ve yönetim kurullarında görev yapan yöneticilerden özür dilemelidir” şeklinde sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: