Avcı, Kocaeli'de 4. Kez Kazanmak Istiyor

EDİRNE (AA) - GÖKHAN BALCI - Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Yağız Avcı, 7-8 Eylül'de düzenlenecek Kocaeli Rallisi'nde üst üste 4. galibiyetini almayı hedefliyor.

GÖKHAN BALCI - Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Yağız Avcı, 7-8 Eylül'de düzenlenecek Kocaeli Rallisi'nde üst üste 4. galibiyetini almayı hedefliyor. Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Ralli Şampiyonası'nda geride kalan 3 asfalt yarışın ardından 57 puanla lider olduklarını hatırlattı. Sezonun dördüncü yarışı olan Kocaeli Rallisi'nin hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Avcı, yarınki seyirci özel etabıyla başlayacak olan ralli öncesinde, bugün İzmit Körfez Pisti'nde otomobilin son kontrollerini yapacaklarını ifade etti. Kocaeli Rallisi'nin, sezonun ilk toprak parkurlu rallisi olması dolayısıyla ayrı bir öneme sahip olduğunu aktaran Avcı, "Son 3 sezondur üst üste kazandığımız Kocaeli Rallisi'ni bu yıl 4. kez kazanmak istiyoruz. En büyük rakiplerimizden Fatih Kara, yurt dışında bir yarışa girmeyi tercih ettiği için bu yarışa katılmayacak" dedi. Avcı, ilk toprak yarış olan Kocaeli'nin sezonun diğer toprak rallileri için test niteliğinde olacağını kaydetti. Kocaeli Rallisi'nin genellikle temiz zeminli etaplara sahip olduğunu ifade eden Avcı, şunları kaydetti: "Ortalama süratin diğer yarışlara göre daha düşük olduğu Kocaeli Rallisi, pilotları ve otomobilleri daha fazla yoran bir parkura sahip. Bu yıl yeni bir etap da eklendi. Yağmur olursa parkurun daha da zorlaşacağını düşünüyoruz. Bu yarışı kazanırsak şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha atmış olacağız. Burada alacağımız galibiyet, sonrasındaki Boğaziçi Rallisi için de iyi bir hazırlık olacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: