Avcı: ''Yarıda bırakıp gitmek istemedim''

Turkcell Süper Lig'de hafta sonu Galatasaray ile karşılaşacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bu önemli karşılaşma öncesi teknik direktörü Abdullah Avcı ile sözleşmesini uzattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün Langa'da bulunan tesislerinde, kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ, başkan vekili Harun Karaca ve futbol şube sorumlusu Kamil Dizar'ın hazır bulunduğu törende, Abdullah Avcı 1 yıllık sözleşmeye imza attı. İmza töreninde Avcı'nın yardımcısı Arif Erdem de hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Avcı ile anlaşarak 31 Mayıs tarihinden geçerli olmak üzere sözleşmeyi 1 yıl daha uzattıklarını söyledi.Gümüşdağ, Abdullah Avcı ile 2 yıllık sözleşmelerinin 31 Mayıs tarihinde sona ereceğini ifade ederek, "Biz hocamızla anlaşmayı 7-8 hafta önce yapmayı düşünmüştük, ancak Avcı'ya bazı teklifler vardı. Hocamızı rahat bırakmak için kendi kararını bekledik. Onun verdiği karar ve bizim de isteğimiz üzerine, gelecek yılın çalışmalarına da bugünden itibaren başlıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gümüşdağ, Abdullah Avcı'nın yanı sıra teknik ekipte yer alan diğer isimlerle de 1 yıl daha sözleşmelerini uzattıklarını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1 yıllık daha sözleşme imzalayan Abdullah Avcı ise kulübü yarıda bırakan antrenör modeli olmak istemediğini dile getirdi. Kulüpte 1 yılda Göksel Gümüşdağ yönetiminde doğru şeyler yaptıklarını düşündüklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, "Bu çalışmalar doğrultusunda önümüzdeki sezon bunun karşılığını daha fazla alacağız.
Sözleşme bizim için önemli değil. Gönül bağımız var. Bu 5 sene de olur, 10 sene de olur. Fatih Terim'den sonra 3. yıl bir modeldir. Biz son derece mutluyuz" dedi.

Hedefler konusundaki soruları yanıtlayan Abdullah Avcı, "Biz daha önce kümede kalma gibi bir hedef açıklamadık. Türk futboluna keyif veren ve yeni yüzler kazandırmak gibi bir hedef açıklamıştık. Bunu ilk yılımızda gerçekleştiren bir takım vardı. Bunun üstüne yeni şeyler koyan, pozitif futbol oynayan bir takım olmaya ve Türk futboluna yeni oyuncular kazandırmaya devam etmeye çalışacağız. Amacımız bu" derken, Galatasaray maçı öncesi üzerlerinde bir baskı olup olmadığı yönündeki soru üzerine
ise, "Baskı yok. Ekip olarak bugüne kadar nasıl iyi şeyler yaptıysak, aynı şeyleri yapmaya çalışacağız" dedi.

Reklam
Reklam